3 stegen för att bygga en unicorn – med Per Lange

22 april, 2022

Vad utmärker de mest snabbväxande tech-bolagen någonsin? Per Lange har varit med och skapat en Product Market Fit-modell som bygger på intervjuer med över 1 500 beslutsfattare som köpt in tech-lösningar. Samt gedigen research av de snabbast växande bolagen – och hittat tre faktorer som skiljer dem från alla andra.

Per Lange berättar varför:

  • Snabbväxarna väldigt tidigt lär sig förstå kundens viktigaste problem
  • Hur de hittar en lösning som löser just det problemet.
  • Och hur de får sina kunder att sprida ordet.

Vill du också veta vad världens unicorns gör annorlunda än alla andra? Då kommer du att älska detta avsnitt!

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned avsnittet på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Business Hacks för att inte missa något avsnitt!

Vem är Per Lange?

– Jag är en av Skandinaviens mest anlitade föreläsare inom försäljning och motivation. Jag har personligen utbildat över 50 000 medarbetare och föreläst för hundratusentals internationellt. Nyligen var jag keynote speaker på Google i Silicon Valley och fick omdömet: ”The speech was extremely well received. The most effective sales training we’ve been through”. Dessutom är bolaget Baabom, som jag driver, kanske just nu bäst i världen på att reda ut Product Market Fit för B2B SaaS-bolag/tech bolag.

Förutom dig – vad borde jag uppleva inom ditt område?

– Jag tycker att alla borde komma till Berns den 24/5. Då ordnar vi årets mest inspirerande och lärorika säljevent – tillsammans med talare från bland annat GetAccept, Google, Kinnevik och Upsales. Det kommer bli en fantastisk säljshow med temat: Hur bygger man en säljorganisation i världsklass? Hur får man in fler bra leads och stänger affärer snabbare?

Favorit Business Hack som du använder i din vardag?

– Naila problemet och möjligheten som de flesta kunder upplever som en högsta prioritet att ta tag i inom din viktigaste bransch. Sedan fokusera på produktutveckling och marknadsföring – kopplat till detta problem. Det gäller att inte ge upp förrän du har problem – market – fit.

Hur kan lyssnarna få mer av dig?

– Jag tycker att alla ska gå in och följa mig på LinkedIn! Där är jag väldigt aktiv och lägger ut allt som händer. Där får ni information om kommande event och även se behind-the-scenes.

Bästa tipset för att få ett bolag att växa snabbt?

– Vi har en Product Market Fit-modell som tagit tre år att forska fram. Denna bygger på cirka 1500 intervjuer med kunder och inspelade kundmöten. Dessutom gedigen research på vad som utmärker de snabbast växande tech-bolagen någonsin.

Tre saker som utmärker snabbväxande bolag

  1. De adresserar alla ett problem eller möjlighet som många beslutsfattare upplever som en högsta prioritet att ta tag i. De kan alla uttrycka detta problem eller möjlighet i en till två meningar.
  2. De har en effektiv lösning som löser ”topp-prion” och de kan alla beskriva lösningen på en till tre meningar.
  3. De har massor av kunder som pitchar till nya potentiella kunder.

Var kan jag prenumera på ”Business Hacks”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Starta Eget-podden” och “Ordinary People who do Badass Things” på din plattform.

Tips! Här hittar du fler poddar om personlig utveckling