Så bygger han snabbväxaren Beetroot i Ukrainas frontlinje – med Andreas Flodström

3 februari, 2022

Andreas Flodström

Andreas Flodström är entreprenören som lämnade Sverige för att bygga bolag i Ukraina. Och som han gjort det! IT-utvecklaren Beetroot växer otroligt fort och genom sin akademi utbildar man stora delar av Ukrainas utvecklare.

I det här goa snacket med Andreas Flodström fokuserar vi på:

– Hur man startar och bygger ett snabbväxande företag utomlands
– Hur Beetroot bygger självstyrande team 
– Andreas bästa ledarskapstips för prestation
– Varför kvällar är bättre än morgnar
– Hur man bäst skalar en organisation

Ett perfekt avsnitt för dig som vill bygga företag som bygger sig själva.

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Spotify eller Acast. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Om Andreas Flodström

Andreas Flodström och Gustav Henman lärde känna varandra under studietiden på Chalmers. Tillsammans har de grundat Beetroot som idag består av 380 utvecklare, baserade i Ukraina. Företaget var ursprungligen en del av Andreas Flodströms examensprojekt. 2018 tilldelades Andreas Flodström utmärkelsen Årets Entreprenör i Almedalen, Sverige.

Om företaget Beetroot

Beetroot är ett socialt företag som grundades 2012 av entreprenörerna Andreas Flodström och Gustav Henman. Det föddes ur tanken om att ett mjukvaruutveckling utomlands skulle kunna ske med människan i centrum, på ett meningsskapande och inbegripande sätt, utan att för den skull tumma på kvaliteten av det som levereras.

Beetroot är ett svensk-ukrainskt IT-företag som strävar efter hållbar mjukvaruutveckling och vill vara ett positivt inflytande i samhället. Beetroot engagerar mer än 440 personer i sitt ukrainska och svenska ekosystem, som omfattar FoU-kontor i två länder och driver ett nätverk av Beetroot Academy IT-skolor i 17 ukrainska städer.

De har skapat uppmärksamhet genom sin ovanliga arbetskultur som präglas av det sociala uppdraget och där framträdande element är självstyrande och medbestämmande, utan traditionell hierarki.