Vulkangrundaren Peter Norrmans bästa business- och författartips

29 oktober, 2021

Peter Norrman

Peter Norrman är grundare och vd för Vulkan, som är Sverige största bokförlag för egenutgivare. Om du någon gång har funderat på att ge ut en egen bok så kommer du att älska det här avsnittet, eftersom vi går igenom precis hur man gör, vilka som lyckas och vilka de värsta fallgroparna är. Visste du till exempel att böcker som ska passa som ljudböcker bör skrivas på ett helt annat sätt än vanliga böcker?

Självklart berättar Peter också hur han byggde upp förlaget och vilka principer som har gjort att de idag omsätter över 30 miljoner kronor.

Intressant!? Lyssna direkt här:

Lyssna på avsnittet direkt här nedanför eller ladda ned det på din favoritplattform. Det gör du här – välj mellan Apple Podcasts, Acast eller Spotify. Tips! Prenumerera på Ordinary People who do Badass Things för att inte missa något avsnitt!

Var kan jag prenumera på ”Ordinary People who do Badass Things”?

Alla avsnitt och intervjuer hittar du på driva-eget.se/podcasts eller på din favoritplattform för poddar. Här kan du välja din favoritplattform och lyssna där.

Vill du ha ännu mer inspiration och tips? Prenumerera också på poddarna “Business Hacks” och “Starta Eget-podden” på din plattform.

Om Peter Norrman

Peter Norrman har enligt Wikipedia en bakgrund inom finans- och försäkringsbranscherna, och har arbetat med investeringar och entreprenörskap under 20 års tid. 2007 var Peter med och grundade Vulkan – en plattform för egenutgivning av böcker. Vulkan har vuxit snabbt och är numera Sveriges största bokutgivare med fler än 30 000 utgivna titlar. I mars 2014 var Peter, i egenskap av VD på Vulkan, delaktig i lanseringen av Lava, Sveriges första hybridförlag.

Mer om förlaget Vulkan

Från en vision om att alla bär på en berättelse till Nordens största bokutgivare – Vulkan beskriver historien på sin hemsida:

2008 träffades några vänner kring en idé om att alla borde kunna ge ut sin egen bok. Efter en tids efterforskningar kring tryckfrågor, hemsida, logistik och de ekonomiska förutsättningarna insåg grundarna att tiden var mogen för en modern publiceringstjänst och Vulkan gick live i december 2008.

Vulkan fick stort genomslag i media och författare strömmade till plattformen. Idag ges det ut ungefär en bok per dag, ännu fler om man räknar med de böcker som författaren vill hålla privat. Nuförtiden är Vulkan en plattform som kopplar samman författare, läsare och återförsäljare. Alla kan publicera på lika villkor – inträdeshinder borta, och boken når alla återförsäljare.

Fler tips om att bygga framgångsrika bolag

Vill du lyssna till fler tips om att bygga framgångsrika bolag och personliga business hacks? Då rekommenderar vi det här avsnittet med Ludwig Pettersson, grundaren av Savelend: