Tjoffe om varför en 19-årig vd kan vara bästa beslutet

2019-09-03
19 minuters läsning

Tjoffe om varför en 19-årig vd kan vara bästa beslutet

Han startade ett av Sveriges största städbolag redan som 21-åring. Här berättar Christoffer "Tjoffe" Sjögren om varför han lyckades så snabbt – och varför man bör anställa en 19-åring som vd.

Det är tio år sedan Tjoffe Sjögren grundade Städarna tillsammans med kompanjonen Ulrik Hollman. Ambitionen var att bli 2–3 anställda. Det blev något helt annat.

– I ett rasande tempo har vi gått från ett kontor till 23 kontor. I förra veckan passerade vi 500 medarbetare. Och vi har gjort det med en modell där vi har en koncern med ett dotterbolag i varje stad. Vi har en lokal delägande vd på plats, som väldigt ofta är lite yngre än den generella vd:n, säger han.

LÄS OCKSÅ: 7 GENVÄGAR NÄR DU STARTAR EGET

Nja, inte så lite yngre. Mediannivån på en vd inom Städarna är 23 år. Att anställa en 19-åring är inga konstigheter. Sett till hela företaget är medianåldern 27.

– Det är väl jag som drar upp nivån lite, säger Tjoffe och bes

Bli medlem i Driva Eget Premium

Hej kompis! Nu har du läst de kostnadsfria artiklar vi bjuder på. För att använda Driva Eget fullt ut behöver du logga in eller bli premiummedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto