<![CDATA[]]>

Gå till biblioteket och utveckla firman

Gustaf Brickman

Publicerades: 21 november, 2012

Nu ska biblioteken hjälpa företagarsugna. Tre bibliotek i Stockholm har gått ihop och anordnar föreläsningar och seminarier för blivande entreprenörer.

”Gör verklighet av din idé”, ”Ordning och reda i företaget” och ”Lär dig använda bibliotekets affärsdatabaser” – det är tre av ämnena som avhandlas under november och december på Stockholms bibliotek.

Redan i morgon, den 22 november, arrangeras en företagarkväll på Stockholms stadsbibliotek. Föredraget ”Gör verklighet av din idé!” hålls i aulan klockan 18.30-20.00.

Här får man bland annat lyssna till flera uppfinnarkvinnor som berättar om sina lyckade innovationsresor. Du får också veta mer om hur du kan finansiera och skydda din idé samt om MentorRing, en metod som förkortar utvecklingsarbetet från idé till färdig produkt. Kvällen anordnas i samarbete med Svenska Uppfinnareföreningen – QUIS och Tillväxtverket.

Här är årets två andra seminarier på biblioteken:

Ordning och reda i företaget. Få en smidig övergång från anställd till rollen som företagare.

Datum: 2012-11-29 Tid 18:30 – 20:00 på Stockholms Stadsbibliotek

Lär dig använda bibliotekets affärsdatabaser. För dig som har eller ska starta eget. Här får du lära dig om databaser och webbplatser som är användbara för företagare.

Datum: 2012-12-05 Tid 18:30 – 19:30 på Kista Bibliotek.