<![CDATA[]]>

Nu ska Easycover UF tävla i SM

Gustaf Brickman

Publicerades: 18 april, 2012

Med en enkel lösning på ett vardagsproblem vann Elin, Jennifer och Emelie från Östersund titeln Jämtlands bästa UF-företag. Nu ska de tre 18-åringarna till Stockholm och kämpa för att bli bäst i hela Sverige.

– Easycover är ett töjbart silikonlock som kan användas i stället för plast- eller aluminiumfolie för förvaring av mat. Locket sluter helt tätt och bildar ett vakuum, vilket både gör att mindre lukt kommer ut och att maten håller sig fräsch längre. Locket går dessutom att diska i diskmaskinen, berättar Elin Norrman.

Från början undersökte tjejerna om de själv kunde tillverka locket, men insåg snart att det krävde mer tid och pengar än vad UF-företagandet gav utrymme för. I stället hittade de produkten i Spanien och började importera den. Och försäljningen tog fart direkt.

– Vi har fått ett otroligt positivt bemötande av kunderna och vi har sålt mycket mer än vad vi kunnat hoppas på. Vi har jobbat med försäljning på mässor och marknader samt besökt flera arbetsplatser och företag. Vi har dessutom etablerat ett sponsorsamarbete med en butik här i Östersund som säljer våra produkter.

I UF-företagandet ingår också att man ska avveckla företaget, men Elin säger att det inte alls är omöjligt att de då startar upp ett riktigt företag.

– Vårt samarbete har fungerat utmärkt och vi har haft så himla roligt tillsammans. Vi känner att vi har vuxit väldigt mycket som personer och tror mer på oss själva och våra idéer. Så det finns definitivt tankar på att starta ett riktigt företag efter det här – att göra något tillsammans.

SM i UF-företagande går av stapeln i Stockholm den 14-15 maj.