<![CDATA[]]>

Nyföretagare, Driva Eget och Göteborgs hövding

Anders Andersson

Publicerades: 28 april, 2011

NyföretagarCentrum var på bussturné förra veckan att få fler att starta eget. Självklart kom Göteborgs landshövding till Driva Egets monter.

Lars Bäckström, som varit riksdagsman för vänsterpartiet, säger att han samma inställning som Urban Bäckström på Svenskt Näringsliv:

– Både Lars och Urban hyllar svensk industri. Göteborg har en industritradition som ger många nya företag.

Harry Goldman, vd på NyföretagsCentrum Sverigesom samtalade med honom i Driva Egets monter, tror mer på tjänsteföretagen:

– Man måste tänka nytt. Små IT-företag, vårdföretag och turistföretag vid Bohusläns stränder har mer framtiden för sig.

Vecka 17 var Nyföretagarcentrum på turné för att fler ska få upp ögonen för att starta eget. I år delades 12 400 kassar med startmaterial delas ut.

Det började i Stockholm på tisdagen. När bussen på torsdagen stannade i Göteborg var också Driva Eget med under hela tillställningen på Filmstaden Bergakungen.

Anders Andersson höll seminarium på scenen tillsammans med andra organisationer och företag som vill slå ett slag för nyföretagandet.

– Intresset för att starta eget har aldrig varit större än nu. Många arbetslösa vill köra igång, men det är ännu fler bland anställlda, säger turnégeneralen Mats Evegren där han står utanför turnébussen.

På mässan fick beökarna detta prenumerationserbjudande på Driva Eget. Teckna dig för det här.

 

Alla glada medarbetare på NyföretagarCentrum delade ut startkit till många i Göteborg som vill starta eget.

Driva Egets Anders Andersson intervjuade på Göteborgsscenen en företagare som utsetts till en av Göteborgs mest entusiastiska – frilansfotograf Anna Sigvardsson.

 

Runt om i landet har NyföretagarCentrum delat ut kassar med startpaket – som här till en taxichaufför i Stockholm, som vill ha starthjälp.