<![CDATA[]]>

”Våga ta steget till eget”

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 26 april, 2013

Vecka 17 har varit en vecka för nyföretagande. Egenföretagaren och coachen Caxton Njuki har lett en bussturné i ämnet med ett budskap som nått en publik på över 2 000 personer:
– Våga ta steget till eget
.

På turnén som startade i Skellefteå och under fredagen slutade i Uppsala har ämnet på scenen vartit entydigt – det är lättare än du tror att starta eget.

Caxton har hejat på och gett mod med hjälp av 20 samarbetspartners – företag och myndigheter som stöttar nyföretagandet i Sverige. Han vet hur viktigt det är att kämpa sedan han för 25 år sedan kom till Sverige med sin familj på flykt från Idi Amins terrorregim i Uganda.

Han är en av tusentals som fått hjälp att starta eget av Nyföretagarcentrum, som arrangerat Nyföretagarveckan. Han är nu frarmgångsrik coach för idrottsmän. På finalen i Uppsala fick han hjälp av Driva Egets Anders Andersson (på lilla bilden med en ny prenumerant), som sa så här från scenen på Konsert & Kongress:

– Här träffar vi hela tiden entusiaster med bra idéer. Mitt råd till de flesta är att inte vänta för länge med att köra igång. Börja i liten skala och testa dig fram. Det blitr förmodligen inte helt rätt i starten. Men vrid då på affärsidén, ändra priset eller hitta en ny målgrupp. Var inte rädd för de stora. Dra nytta  av att du är liten och kan vara personlig och flexibel.

Han rekommenderade uppstickarna att nominera sig til Driva Egets tävling David mot Goliat här.

Till Norrlandsturnén satte man i år nytt rekord bland föranmälda på Facebook – 2 000 personer. I varje stad ordnas Café Starta Eget där det förutom fika alltså blev en starta eget-dos.

Under Nyföretagarveckan släpptes också nya ”Checklistan för dig som vill starta eget” med 64 råd och tips för att komma igång snabbt och framgångsrikt. Den ingår även i de 13000 starta eget-kit som delades ut under veckan över hela Sverige.

LÄS MER: Ta del av Driva Egets texter om att starta eget företag.

Bilden: På scenen intervjuar här Caxton två av de många samarbetspartners som fanns med under Nyföretagarveckan.