1 entreprenör + 1 entreprenör= nytt koncept!

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 26 maj, 2011

Jag tycker att det mest spännande som finns i mitt yrke som psykolog är att få följa människor i sin process mot nya mål och nya insikter i livet. Detsamma gäller de företagare jag får förmånen att träffa och nätverka med, även här sker ju en ständig process och möjlighet till utveckling.

Det gäller bara att öppna ögonen och tänka utanför den där boxen, så vips har ett nytt koncept kommit till!

Jag har ett exempel.

Ingrid som jag skrev om häromdagen säljer snygga så kallade ”kram-mattor”. Det är runda designade mattor som ska påminna oss om hur viktigt det är att skapa tillit, närhet och bry oss om varandra.

En sådan matta borde finnas på varje skola och ungdomsgård. Men det är inte det jag ska berätta om nu i första hand. Utan om hur Ingrid på ett frukostmöte mötte Paula som är hotellchef.

Vad kan då en ”kram-matta” och hotell tänkas ha gemensamt funderar man ju, men är man entreprenör så är man och  istället tänker man– kan vi göra något ihop?

Så idag var jag på invigningen av Sveriges första kram-certifierade hotell Maritim i Simrishamn. Personalen har nu gått en gått en kurs av Ingrid, rummen dekorerats med kram-mattor och på detta vis vill både ägaren Henrik och hotellchef Paula ge sitt hotell en ny personlig touch.

Och Ingrid, hon får sprida sitt budskap till tillresta hotellgäster och synas med sina mattor. Så härligt kan det bli när en entreprenör möter en annan!

 

Se dig om och fundera på vilka i ditt nätverk som du kan hitta samarbetsprojekt med, det behöver inte vara svårare än att det börjar med en kram!

//HKB