23 oktober lanserar Facebook sin ”Timeline”

Redaktionen

Publicerades: 17 oktober, 2011

Ja, mycket nytt har hänt på Facebook sista tiden men den största förändringen hittills lanseras 23 oktober.

I helgen har jag varit inne tittat på min personliga sida på Facebook och gjort om den till nya Timeline layouten”. Du som inte är så insatt i progammering behöver inte göra nåt än, för det sker automatiskt aktuellt datum..  Men det blir en helt ny layout – och det som syns först är en jättebild – från ett av de foton du valt att lägga ut! Så här är det vktigt att du själv ser över vad det är för ”Cover Image”, som det heter – är rätt bild eller så gör du om! Man kan t om designa sin egen ”Facebook Covers”. Så nu är det hög tid att skapa en Personlig Social Media Strategi – och börja med Facebook!!

Se över dina inställningar
Detta är min högst personliga reflektion av det jag sett och gjort för min profil. Och först och främst vill jag råda dig – som inte har läst användarvillkor, kontoinställningar och inte minst Inställningar – nu är det DAGS! Att se över vad du verkligen vill visa ”offentligt”, för ”vänner” eller ”vänners vänner”, och det gäller allt historiskt du gjort, bilder du lagt ut, incheckningar du gjort, mat, intressen, ställen du varit på, saker du sagt, saker du Gillat, du delat etc. Det finns de som to o m skriver att man nu också bör se över vilka vänner man har lagt till under åren. För deras Timelines över åren kanske inte är bra för ens egna personliga varumärke!

Vad innebär Timeline
Timeline – är den tidslinje som kommer att visas i din profil – på allt du gjort och agerat inom i hela din Facebook histora. Själv kunde jag konstatera att jag blev medlem i Facebook 23 september 2007, och kunde följa allt jag sagt, gjort, delat, när jag blivit vän med olika personer, aktiviteter jag varit på, när jag gillat olika sidor etc. Detta kan i säkerligen i vissa fall vara jätteroligt att gå tillbaka och se (för en del) men mitt råd här är, att se över allt och bestäm dig för om du vill ta bort det, dölja det eller låta vissa saker ligga kvar. Du går in dina  ”Inställningar” och Sekretessinsställningar.

Ticker
Dett är också nytt och är den vänsterspalt som du kommer att se i den nya layouten – det är den allmän information som är om dig, vem du är, jobbar, vilka vänner du har etc. Den ligger nu som en topp banner kan man säga men flyttas i den nya layouten som en vänster spalt! 

Företags Sidor
Hur denna nya personliga profilen ser ut vet vi inte i skrivande stund så det återkommer jag med!

Imorgon är det dags Driva Egets after work, så hoppas vi ses då

Annica