5 avgörande saker för att lyckas bättre!

Ulla-Lisa Thordén

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 28 april, 2015

Ibland känns säljarbetet tungt. Då kan det vara nödvändigt att gå tillbaka till grunden till varför man håller på som man gör. Om du jobbar självständigt äger du dina egna tankar – är du ledare för organisationen behöver du ständigt gå tillbaka till de fem grundbultarna och förankra dem hos dina medarbetare. Är det någon som saknas – blir det inga affärer gjorda!

1 TRO. Du måste tro på vad du gör, på ditt företag, på dina medarbetare och partners. Tvivel läcker din energi och din genomförandeförmåga.

2 VÅGA. Om du inte vågar utsätta dig för nya situationer eller möten, kommer du att irra runt i din komfortzon och vara frustrerad. I värsta fall blir du deprimerad och anklagar dig själv eller andra. Vad är det värsta som kan hända…? Faktiskt inte så mycket. Lär dig att det inte finns facit till allt.

3 VILJA. Om du inte vill genomföra något i själ och hjärta, så kommer inget att hända. Du råder över din egen vilja, men inte andras. Som ledare måste du förklara varför något ska göras och vart det leder – du säljer alltså in till dina medarbetare. Ibland vill de inte – p g a att de inte vågar… dessa två saker hänger ihop. Kolla!

4 PROFFESSIONALISM. Om något ska göras, ska det göras väl. När ska du annars få tid att göra om? Kom i tid, håll det du lovar etc, gör ditt bästa även om ingen ser det eller ens förstår vidden av din expertis (men du själv vet). Bestäm att du är en tia på en tiogradig skala! Lev upp till det!

5 GLÄDJE! Det ska vara roligt att träffa och interagera med människor – du kan lära dig något nytt eller dela med dig av det du kan. Möt människor med öppet sinne – ingen vet var ni landar men utan glädjefyllda och äkta möten är allt jobb rätt tråkigt. Skapa energi i mötet så slår det gnistor!

(Och du – jag missade på att svara på en kommentar när jag började blogga. Hör av dig så lovar jag att svara här. Annars är det som alltid kul med direktmail ulla-lisa@republic.se)

Så tänk, känn efter och fyll sinnet!