5 enkla tips att rivstarta säljhösten!

Ulla-Lisa Thordén

Publicerades: 11 augusti, 2015

Tar det emot att sätta igång inför en ny säsong? Välkommen i klubben! Det är därför som Driva Eget just nu är fyllt av goda råd och idéer inom alla områden – och här kommer alltså några om säljandet som du kan använda för att komma ur startblocken:

1 Vilka önskekunder fick du aldrig tag i i våras? Gör en lista och hör av dig till dem NU – de är troligen på gott humör efter sin semester och vill ta till sig nya tankar (för att komma ur sina startblock!)

2 Nådde du ditt säljmål i våras? Om ja, grattis, sätt nya djärva för hösten, lyft dig i håret.
Om inte, hur stort var glappet? Se siffrorna i ögonen så att säga och skriv ned (så lurar du inte dig själv) vad som missades. Ska du göra det i höst istället? Bestäm dig – börja NU – gör!

3 Ta fram eventuella surdegar bland offerter el likn – åtgärda NU eller släng ut dem. Gammalt mög är inte motiverande, suger bara energi baklänges.

4 Gå igenom dina bästa kunder – hör av dig till dem NU och fråga hur semestern har varit och föreslå ett ni gör en kort avstämning inför hösten. Fråga vad de ser fram mot, vad de oroar sig för, vad de behöver hjälp med och föreslå något som du ser att du kan göra för dem, något som är ”osålt”. Även om de inte svarar ja just nu har du planterat frön och de känner att du bryr dig. Och du får värdefull information att jobba vidare med. Och har stärkt er relation.

5 Sätt igång det kreativa tänket – förändra något NU! Ny tjänst eller produkt – ny prislista – ny webbsajt – ny kund – ny anställd – ny PR…? Nya utgångspunkter skärper oss och får igång vår energi och det blir roligare att både starta och köra. Gör du som vanligt, blir det som vanligt.

(Om du känner att du verkligen behöver ta krafttag, rekommenderar jag även dig att köpa min säljkurs här på Driva Eget. För priset av  en coachingtimme får du massor av tips, idéer och peppning – i sex månader har du tillgång till kursen när du vill. Och kan höra av dig till mig med just dina frågor.)

Kör hårt i höst – den kommer inte tillbaka!
ulla-lisa@republic.se