7 steg att integrera sociala media – steg 5 – Optimera

Redaktionen

Publicerades: 6 december, 2011

Jaha nu har det hänt igen – hittade ett företag jag ville Gilla på Facebook – via deras webbplats. De hade lagt ut en stor banner mitt på sidan – Gilla oss på Facebook – så hittar du intressanta saker! Jag klickar där – och inget händer…. Går in på Facebook och söker på det namn som denna webbshop har som domän – hittar inget nu heller… här hade nog de flesta givit upp! Men inte jag – jag blir ju faktiskt ännu mer nyfiken – hur illa är det egentligen!

Går tillbaka till webbshopen och försöker hitta en flik som beskriver företaget – hittar inget. Scrollar till slut ned till längst ner (min mac är en 13 tums skärm så man måste scrolla), och där längst ned fanns en rubrik ”Hitta till din butik” och där fanns en kontaktuppgift – och företaget hette minsann något annat snarlikt webbshopen men inte helt. Och när jag kopierade in hela det långa företagsnamnet och sökte på Facebook hittade jag den!

Men här är det helt mystiskt, ingen direkt information, ingen landningssida (må vara hänt), ingen välkomst hälsning från företaget, inga som Gillar (ja inte konstigt kanske) och ingensom helst infom om varför jag ska lockas att Gilla!

Så att integrera valda sociala medier och optimera dem (dvs att man länkar på rätt sätt från webben och från t ex Facebook, är lika elimäntärt som att ha  en webbplats, för tänk om ett företag idag hänvisar till en webbplats och så när man försöker hitta den – inte hittar någonting alls…

Ska hoppa på tåget nu och Twittra med SJs kundtjänst en stund.. ses snart

Annica