Affärer säljer affärer

Katarina Widoff

Publicerades: 27 maj, 2010

Rotarymöte i Nordanstig, i norra Hälsingland. På dagordningen står turistnäringen i Hälsingland.

Målet är att få folk att stanna till, att få folk att känna till att Hälsingland är stort och rymmer massor med härliga ställen, som kulturarv från bruken och sågverken, hälsingegårdarna och även med havet, naturen, bäckarna, pilgrimsvandringsleder och mycket mycket annat.

”Vi ska samarbeta”, sa Katarina Ceder Bång. Ju mer vi pratar Hälsingland desto fler kommer vilja resa hit, turista här och kanske också stanna kvar, köpa fritidshus eller bo permanent. ”Visst vore det härligt?”

För mig är det en del av mitt arbeta att gå på olika nätverksmöten och sammankomster på luncher och andra tillfällen. Tillfällen för mig att prata och träffa folk jag känner eller nya personer som är spännande att lära känna. Knyta kontakter och förmedla ett budskap.

Budskap kan förmedlas på många sätt, men alla har en sak gemensamt, att de ska vara tydliga och enkla. Ju enklare desto mer ihågkomna blir de och just därför tydligare.

Turistnäringen i Hälsingland vill göra just det, att bli tydliga och därför berätta om områden geografiskt istället för att bara ange ett ortnamn.

Precis så har Hans Belander gjort, Hans pressar rapsolja i sin kvarn och skriver att Qvarnens Rapsolja är pressad i norra Hälsingland. Så smart, och ja, oljan var jättegod!

Hur gör man då med konkurrensen? Den finns alltid, och det kommer altlid finnas folk som vill göra något liknande som någon redan gör, om det sedan är att sälja möbler eller kläder, uppleverlser eller … spelar ingen roll.

Ju fler vi samverkar med och ju bättre platser vi skapar för att synas, tillsammans, desto större blir attraktionen för andra att åka dit. Om det är långt är det lättare att få folk att resa om de vet att det är mycket på gång att uppleva under samma period och i närheten av varandra.

Jag önskar www.halsingland.se lycka till och hoppas att ni lyckas samverka och samarbeta för att få turister och personer till hela Hälsingland.
Vi ses i vimlet, hälsar Katarina på www.komfab.se