Allt går!

Max Söderpalm

Publicerades: 2 januari, 2012

Känner du igen känslan när du når ett mål som du verkligen ansträngt dig för att klara?

Först blir du lite yr och förvirrad.

Sedan blir du helt uppfylld av vad du har gjort och känner verkligen att du vuxit ett steg till som människa.

Efter ett tag tappar du respekten för vad du faktiskt har gjort, du är ett med ditt resultat och din måluppfyllelse. Nästan så att du känner dig lite tom.

Det är då det är så viktigt. Du måste direkt hitta något nytt att fokusera på.

För mig blev det här extra tydligt under året som nyss tog slut. Jag klarade två för mig jätteviktiga mål under året. Det första precis vid halvårsskiftet och det andra nu i fredags, precis innan Sverige stängde för nyårsfirande.

Då i somras blev jag alldeles tom. Under hela semestern gick jag runt och kände mig förvirrad. Vad ska jag fokusera på nu? Jag har ju klarat det här viktiga, som alla andra skulle säga är omöjligt? Vad händer nu?

Jag lärde mig mycket av det. När jag till slut hittade nästa sak att lägga fokus på blev det mycket lättare. Men det tog sin tid.

– Lägg av nu Max. Varför håller du på och snackar om detta? Det är ju nytt år och jag vill ha ditt allra bästa råd för att göra ett bra 2012.

– Det är ju precis det du får. Bestäm dig för EXAKT vad du vill uppnå under 2012. Skriv upp det nu med en gång och sätt en exakt deadline.

För det har jag själv lärt mig den hårda vägen under förra året. Du måste veta EXAKT vad du vill uppnå och tills när. Annars kommer du inte att uppnå det.

För mig är det extra tydligt när jag till slut kom i mål den 30 december. För att slippa förlora tid på förvirring sätter jag nästa mål direkt, skriver upp det med deadline, skriver upp allt jag behöver göra för att klara målet. Och sätter igång direkt.

För då vet jag att jag kommer klara även det.

Det finns en intressant sak till med att klara ett mål. Om du gör på samma sätt som jag beskriver kommer du upptäcka att det allra bästa med att klara det är när du tänker tillbaka på vad och hur du gjorde. Din resa till målet.

Den resan går nämligen att göra om gång efter gång. Varje gång du sätter ditt nya mål. Det är så du växer och blir framgångsrik.

Det viktigaste jag har lärt mig efter många år som affärsman, säljare och även privat är att:

Allt går.

Precis allting går.

Du kan göra det som andra skulle säga är omöjligt.

Du måste bara bestämma dig för EXAKT vad det är du vill göra, skriva upp det, sätta deadline och sedan följa den plan som din hjärna föreslår.

Vill du veta var dom flesta missar, t ex dom i gnällhörnan som inte håller med om detta, och som tycker att inget går?

Dom orkar inte ens tänka ut EXAKT vad det är dom vill göra.

Därför frågar jag dig igen. Vad vill du uppnå under 2012?

Vad det än är så kan du kan klara det. Låt oss därför tillsammans göra det här till vår viktigaste livsregel under året:

Allt går.

– Max

Mitt nyhetsbrev Monday Morning Letter går in på sitt femte år och hjälper dig att fokusera på hur detta ska bli ditt bästa säljår någonsin. MML kommer ut varje vecka och kostar inget mer än tiden du lägger på att läsa det. Ta hjälp av det för att vinna starten varje vecka.

Vill du ha mer hjälp? För att hitta inspiration, motivation eller säljcoachning?

I så fall är du välkommen att gå min Soderpalm Sales Academy, där du hittar vinnarkänslan och får konkreta verktyg som du ökar försäljningen med direkt efter kursen. Uppge Driva Eget när du anmäler dig så sparar du 4000 kr.

Eller du kanske vill boka mig som talare eller coach på er kickoff eller konferens?