Almedalen är lobbyisternas Eldorado

Katarina Widoff

Publicerades: 30 juni, 2009

Cecilia Axelsson skrev en krönika i Svenska Dagbladet om att Almedalen är ett Eldorado för lobbyisterna.
Nu är jag här och jag kan bara instämma.

Det är folk överallt och alla har sitt budskap redo att prata med första bästa person om. Dessutom är det en härlig blandning mellan politiker, jounalister och företag eller organisationer som vill visa upp sig.

Temat är Miljö och Hälsa. Klockrent tycker så klart jag som är författare till en hälso och inspirationsbok, Må BÄST orka mer.

RangSells hade en skobytar-dag, för varje gammalt par som las i återvinningstunnan fick man ett nytt par:

I år är det fem gånger så många elbilar, hela kajen är full med olika varianter.
Gudrun Schyman var ute och åkte i en röd sportmodell, cab så klart:

Många gjorde också reklam för cyklars härliga framfart, som de här två som kom i ett följe av olika varanter av cyklar:

Det har varit full program idag med olika seminarier. Flera sidor val att göra i tidningen över Almedalsveckan, och det bara för dagens aktiviteter. I morgon är det lika mycket till, vissa är nya och andra i repris.
Stockholms olika kommuner finns representerade på Stockholmsbåten som idag hade ett intresant lunchseminarie om Nynäshamns kommun arbete med att hitta sommarjobb åt alla.

Nils Lundgren från Junilistan satt i sin båt och förberedde sig inför nästa seminarie:

Almedalen är egentligen en park centralt i Visby, men där är det bara en scen. Alla aktiviteter och seminarier och mässtält är utspridda runt omkring hela stan och i hamnområdet finns fler båtar med fokus på mingel och att lära sig/få inblick i nya områden och tekniker. Självklart har det varit mycket om sociala medier och hur exempelvis Obama lyckades vinna amerikanarnas förtroende.

Newsdesk arbetar med sociala medier och nyhets/pressreleaser. Peter Ingman vd på Newsdesk finns såklart på plats. Och som alltid i sina röda fina kläder och för mijöns skull även en cykel med hjälp-el-motor:

Mingel, mingel, mingel och nätverkande är sammanfattningen av dagens aktivitet. Nu börjar det bli kväll och vi är på väg att träffa Spendrups.

Vi ses i vimlet!! hälsar Katarina från ett soligt och varmt Visby