Är du struts eller falk?

Ulla-Lisa Thordén

Publicerades: 15 december, 2014

Så här under årets två sista veckor är det dags att begrunda hur säljåret 2014 varit för dig. Är du tillräckligt nöjd? Eller kunde det varit bättre – och i så fall hur?

Om du är struts stoppar du huvudet i sanden och vågar varken dra slutsatser eller göra framtida justeringar.

Om du är falk så kan du sväva ovanför årets insatser och se allting tydligt, och kan därför genomföra nödvändig lägesförändring. Grattis du som är falk!

Jag har jobbat i säljandets centrum i drygt trettio år, både som säljare, säljledare och säljtränare och skrivit ett antal bästsäljare. Det är för min del uppenbart att det som skiljer ”säljstrutsen” från ”säljfalken” är att falken alltid har koll på läget och lyckas bättre.

Min säljskola 2015 är för alla som vill bli säljfalkar och är beredda att jobba hårt för det.

Varje vecka kommer du att få något att fundera över som förhoppningsvis gör din vardag mer aktiv och lönsam vad gäller säljarbetet antingen ditt företag lägger 10% eller 100% av tiden på att skapa goda kundrelationer och effektiv kundkommunikation.

Första rådet kommer här: Fundera över något du inte gjorde i år som du därför ska göra så fort som möjligt nästa år. Skriv ned det. Titta på anteckningen varje dag tills du genomfört det och du kan stryka det ur din plan. Enkelt.

Välkommen till min säljskola – önskar dig ett fantastiskt 2015!