Äta blåbär varje morgon

Carl Svahnström

Publicerades: 3 november, 2009

För några veckor sedan blev jag inbjuden till en visionärsklubb som heter ”ClubVAS”. VAS står för Vision, Action & Success. Och det är ett spännande gäng som träffas för att diskutera visioner.

Visionerna bryts ned i flera olika livsområden som hälsa, relationer, mental styrka, karriär etc. När man har mindmappat och spånat fritt har man ett bra underlag att spinna vidare på. Det som är så befriande är att man gör dessa övningar med en samling riktigt intressanta personer som alla har en stark vilja att bli bättre på alla plan. Ni fattar säkert vilken energi som infinner sig på dessa möten. Varje övning avslutas med en diskussion som ofta leder till inspirerande slutsatser och alla antecknar så mycket dom bara kan.

När alla är klara med sina visioner pratar vi om hur man ska komma till skott ”action”. Där konkretiseras vad man kan göra för att förbättra sig på de olika områdena. Den är nu det intressanta börjar. Sakta men säkert börjar man öva in nya vanor som ligger i linje med visionen. Jag har till exempel lagt följande i min lista:

– Äta blåbär varje morgon
– Göra något oväntat för någon jag tycker om (en gång i veckan)
– Jag ska också säga ”Ja”, minst en gång när jag är tveksam. Man missar ju så mycket roligt när man säger nej.

Det viktigaste av allt detta är ändå att förstå att du behöver inte göra allt på en gång och totalt vända ditt liv på en dag, likt ett nyårslöfte. Det viktigaste är att du har gjort ”något”. Om du alltså har hållt i träningen i ett år men sedan tar en paus är det ganska lätt att man pratar om misslyckande. Tänk istället på vad det året har gjort för din hälsa och ditt välmående.

En av personerna bakom ClubVAS är Dominic. Han var också min medfinalist i Driva egets tävling Affärschansen med sin affärsidé ”Cardcoach”. Dominic kommer att genomföra denna workshop vid flera tillfällen framöver, och jag kan varmt rekommendera den. Om det låter intressant, hör av er till honom. Kanske finns det några platser kvar. dominic.von.martens@clubvas.com  www.clubvas.com

Själv är jag alltid på jakt efter inspiration. Fredag den 6 november mellan 13-14 har jag en lucka. Den som vill får gärna göra mig sällskap över en lunch eller fika i Stockholm city. Då har jag ett möte i närheten. Hör av er på carl@tocco.se

Ta hand om er