Bara en dag på jobbet!

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 8 november, 2011

Jag sitter i bilen på väg til Malmö och Minc, inkubatorn för innovativa expansiva Malmöföretag. Vi valde att ansöka och komma med i det som kallas ”Incubator” på Minc för att det erbjuder spännande möljigheter för oss att få rätt rådgivning och inspiration på vår väg med företaget.

Minc ligger nära centralstationen, en tegelebyggnad i tre vånigar med kontorslandskap och med en fjärdevåning med konferensrum. På varje våning arbetar entreprenörer intensivt med sina produkter eller tjänster. Vi knyter kontakter, utbyter erfarenheter, har kommit olika långt i våra processer. Det häftiga är att jobba med andra som har det likadant oavsett om man säljer tjänster på nätet, designföremål eller öronproppar. Vi delar en vardag som innehåller allt från idé till förverkligande till att hantera stora och små administrativa frågor.

Flera av oss som har IT-inriktade företag drömmer om Silicon Valley och amerikanska västkusten. Ett av företagen blev ju uppköpta dit. Någon annan drömmer om och jobbar mot Japan. En tredje ska dokumentera hela världen och en fjärde försöker förbättra världen genom kretslopp.

Vi jobbar med att förbättra folkhälsan med våra interaktiva mobila lösningar i form av främst självhjälps-appar. Inom kort kommer vi släppa ett helt nytt koncept. Håll utkik!

Vår bordsgranne har en helt ny typ av öronpropp Happy Ears som ska konkurrera med såväl unik design, ljudkvalitet och pris.