Bättre jag- Bättre Sverige!

Mohammed Said

Publicerades: 14 maj, 2014

Jag har donerat blod i snart mer än 10 år och jag är väldigt stolt över det. Att kunna bidra med något till samhället är en mycket fin känsla. Att ge bort något ger ofta mer glädje än att få något. Har du märkt att den som bara bryr sig om sig själv oftast blir ensam, olycklig och deprimerad? Jag älskar citatet som lyder ”Den som ror en människa till andra sidan sjön, har då också själv nått den andra sidan”.
Om du läser om kändisar och människor som har lyckats skapa miljoner, kommer du gång på gång att märka att de har delat sin rikedom med andra. Du kommer att märka att de inte bara ger sina pengar till andra utan också att de till och med har börjat mycket tidigt med det. De började innan de egentligen hade råd med det. Några exempel är Andrew Carnegie den stora stålmagnaten, Walton, Rockefeller och många andra som fortsätter skänka sina förmögenheter till andra människor.
Jag kan nämna Warren Buffett, som har skänkt bort över minst 15 miljarder kronor till välgörenhetsorganisationer. Även Bill Gates, skaparen av Microsoft, har också skänkt en hel del av sina pengar för att bekämpa fattigdomen i världen.
Jag vill från hela mitt hjärta uppmuntra dig att donera en liten summa varje månad till fattiga människor. Du kommer att märka hur märkligt bra det känns, för på något sätt så kommer du få dina pengar tillbaka. Jag har själv gjort det många gånger och även frågat andra som donerar pengar, och det är märkligt, för ibland kan man till och med få tillbaka mer pengar än vad man gett bort.

Jag tror att det är ett av de fenomen som det inte finns någon vetenskaplig förklaring till. Vi vet alla att vi får tillbaka det vi utstrålar. Om du älskar världen kommer världen att älska dig. Och tro mig, detta gäller också pengar, för den som ger världen pengar, den får också tillbaka pengar av världen.

Till sist tror jag att om JAG och DU investerar i oss själva och utvecklar oss så kan vi tillsammans bygga ett bättre samhälle- ett bättre SVERIGE, och glöm inte att genom att hjälpa andra, hjälper du dig själv.