Malin Jilkén och Anna Sundström möttes på en nätverksträff och kände direkt att allt stämde. FOTO YASEMIN BAYRAMOGLU

Blev partners efter fem minuter!

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 14 november, 2018

Lite som kärlek vid första ögonkastet. Så beskriver Malin Jilkén sitt första möte med Anna Sundström på en nätverksträff.
En lunch senare hade de startat företag ihop!

Malin och Anna vana nätverkare. Malin har till och med varit med om att arrangera lunchevent för kontakttörstande. Men när de möttes var båda bara där som deltagare på jakt efter ett sammanhang och en gemenskap eftersom båda var egenföretagare.

Båda drev redan eget som frilansande konsulter, Malin inom media och kommunikation, Anna som ekonom. På papperet hade de inte självklart mycket gemensamt. Men i verkliga livet blev de snart varse att det var precis tvärtom, även om det första mötet blev aldrig så kort. Bara fem minuter.
– Jag fastnade direkt för Annas energi, säger Malin och Anna fyller i:
– Vi var snabba med att boka en lunch!

LÄS OCKSÅ: NÄTVERKSPROFFSENS BÄSTA TIPS

Nätverksträffen hade levererat till hundra procent: energi och nya kontakter som man aldrig vet vad de kan leda till!
– Det är det som är så härligt med att nätverka. Att våga säga hej och berätta om dig själv. Att säga vad du faktiskt letar efter. Inte visste jag att bara ett halvår efter att jag sa hej till Malin så skulle vi driva ett företag ihop! säger Anna.

För precis så blev det. Malin minns lunchen som några magiska timmar när allt bara klickade.
Anna hade, som hon själv beskrivit det, gjort den klassiska resan rakt in i väggen. Malin hade som vuxen fått svåra allergier som gjort att hon tvingats tänka om. Båda ville hitta ett annat sätt att jobba, som var såväl mer hälsosamt och hållbart som roligare!
– Vi hade en grundfilosofi som förenade oss, säger Anna.

Nu har det gått ett halvår sedan de startade Floworkers ihop. De hjälper företag att jobba smartare och mer fokuserat, samtidigt som medarbetarna mår bättre och har roligare ihop. Och så driver de faktiskt något slags nätverkande själva också. En gång i månaden kan man hänga med på en Work Flow-day i Stockholmsområdet och jobba om inte ihop, så vid sidan av andra enmansföretagare, som också behöver få stöd i att jobba smartare och mindre stressfyllt.

Fast de har inte gett upp sitt tidigare nätverkande helt för det.
– Fast nu är nog målet lite mer sälj än vad det var tidigare för min del. Nu vill vi ju få ut vår metod, säger Anna.
Tidigare var det som sagt sammanhanget som var det viktigaste. Malin sammanfattar:
– Tänk, det fanns inga gemensamma parametrar, men nu har du blivit min bästa vän – och affär!