Blir vi dummare av IT?

Katarina Widoff

Publicerades: 3 november, 2009

Det är intressant att nätverka. Jag blir inbjuden till olika events och föredrag och alltid lär jag mig något nytt, samtidigt som jag lär känna några nya personer och återknyta kontkten med andra.

Alf var också där, liksom på många andra träffar jag går på. Ett bra sätt att stämma av läget och inte glömma bort varandra.

Lunchen på Handelskammaren var god och föredraget efteråt var minst lika matnyttigt. Nicklas Lundblad behandlade både ”ja” och ”nej”-aspekterna med respekt.

Ja - vi har lagt ut kunnandet och minnet till böcker och tekniken. Vår förmåga är inte lika stor att koppla ihop dagens händelser med gårdagens. Vi kan inte årtal och citat från kända stycken ur böcker och posei.

Nej – det kollaborativa samarbetet är här, vi delar labböcker över nätet och löser problemen snabbare. Vår kreativitet får ett nytt spelrum och att veta är samma sak som att snabbt kunna hitta, det är inte viktigt att komma ihåg eftersom det är så lätt att ta reda på.

Vad är då intelligens? Är det att kunna klara sig på en öde ö eller att kunna samverka med andra.

Nicklas och jag var rörande överens. Intelligens är att kunna samverka med andra. Nätverkssamhället är här och vi blir aldrig smartare än de nätverk vi ingår i. Gruppdynamiken skapar förutsättningar som gör att individerna överträffar sina personliga kompentenser.

Otroligt intressant och roligt att få en tes till mina teorier om nätverksekonomin!

Vi ses i vimlet, hälsar Katarina på www.komfab.se