Bröllop är otroligt kontaktskapande!

Katarina Widoff

Publicerades: 8 juni, 2009

I helgen var vi på fest i Karlshamn. Det var bröllop i släkten och ger ju fantastiska möjligheter att mingla, nätverka och vara närvarande.

100 personer stod på gästlistan, blandat med kompisar, goda vänner, släkt och familjen. Att vara närvarande hjälper ju till att skapa kontakt med andra och jag hade så mycket gemensamt med så många, även de jag inte hade träffat innan eller hört något om.

Det är ju det som är roligt, att börja föra en dialog och se vart samtalet tar en. Att vara nyfiken och lyssna efter gemensamma vänner och intressen. Att vara personlig och närvarande.

Nu har jag fått ett helt band med nya vänner och kontakter, både i Blekinge men också på andra platser. För till stora fester kommer ju inte bara de i kvarteret, utan alla som kan, får och har möjlighet.

”Jag fattar inte att du har så mycket att prata med alla om”, får jag ofta höra. Men då svarar jag alltid att det är ju så roligt att prata med folk som vill något och kan något och gör något. Alltid lär jag mig något nytt och ofta får jag nya infallsvinklar och idéer. Och ju mer blandad bakgrund, ålder och kön desto mer får jag ut av samtalet.

Men alla är inte sådana och då är det faktiskt okej att gå vidare, till de som är närvarande och sociala, som vill träffas och umgås. Och ha roligt. Jag tycker mycket om att ha roligt. Det är lättare att ha skoj med andra än när man är själv. Klart det är därför jag gillar att umgås med folk!

Vi ses i vimlet! hälsar Katarina på www.komfab.se