Checklistan

Mikaela Holegård

Publicerades: 4 december, 2014

Förra veckan ägnades till stor del åt att färdigställa boken. Min andra bok. Till alla mina projekt gör jag en checklista för att hålla koll på vad som ska göras och vad som är gjort. Det är för mig ett jätteviktigt verktyg, och en av drivkrafterna i projekten är att få bocka av sakerna på listan. En efter en.

Saker som stod på bokens checklista var korrekturläsning, illustrationer, sista bilden, CMYK av bilder och skicka omslaget till förlaget. Vissa av sakerna gör jag själv, men vissa saker ligger på andras bord att fixa. I det här projektet har alla jobbat jättebra och levererat sina saker i tid. Det var första gången som jag samarbetade med både en illustratör och en fotograf, och jag är så nöjd över hur bra allt har gått. Det finns förstås många exempel på projekt där samarbeten har gått mindre bra. Jag bär på en erfarenhet, där magkänslan börjar tala för att jag har valt att samarbeta med fel person. Jag ska skriva mer om det här i nästa inlägg.

Och om jag är nöjd över samarbetet i projektet är det ingenting emot hur nöjd jag är med slutprodukten. Jag är så glad över både illustratörens jobb och fotografens känsla för att gestalta bilderna utifrån mina beskrivningar. Nu är det bara timmar kvar innan jag kan hämta den första leveransen böcker på binderiet, som ligger i Eskilstuna där jag bor.

Känslan av att ha avslutat två bokprojekt under kort tid. Den nya boken och upplaga två av min första bok ”Grunden är grunden”. Dags att ta tag i nästa checklista, som har med min nästa produkt att göra.