Då blir det knäpptyst i gnällhörnan

Max Söderpalm

Publicerades: 23 september, 2012

På dom flesta företag finns det negativa personer, människor som tillsammans bildar en bitter klunga. En klunga som har bestämt sig:

På det här jobbet är det minsann helt omöjligt att bli framgångsrik!

Att på rasterna dag efter dag diskutera kring detta faktum gör bara alla ännu mer övertygade. Det är omöjligt!

Vad händer då om du bestämmer dig för att bli framgångsrik i en sådan miljö? Tror du att du kommer få en hejaklack? Tror du att du kommer bli gratulerad?

Glöm det!

Det kommer bli precis tvärtom. Gnällhörnan kommer att hålla tummarna för att deras största önskan ska gå i uppfyllelse: Att du ska misslyckas.

Jag kommer ihåg det så väl, när jag för 16 år sedan drog igång min första, riktiga satsning på att fördubbla min försäljning på kort tid. Jag hade precis köpt mitt första exemplar av Psychoselling och hade tagit ett beslut.

JAG SKA LYCKAS. JAG SKA DUBBLA MIN FÖRSÄLJNING PÅ 8 VECKOR.

Jag fick massor av inspirerande hejarop: Du kommer aldrig att klara det! Det är OMÖJLIGT att öka så fort. Du är en loser, Max!

Det gjorde mig bara ännu mer övertygad. Jag ska lyckas. Och jag gjorde det. Tack vare den fokus jag hade och dom tips jag fick av Bruce King.

Och nu tänkte jag ge dig chansen att göra samma sak. Från och med idag och 8 veckor framåt kommer jag att coacha dig i dom principer som Bruce lärde mig i Psychoselling, vecka för vecka. Självklart blir det inte lika utförligt som han skriver i boken, det finns det inte plats för i ett kort veckobrev.

Principen bygger på att du fokuserar på vissa saker en vecka i taget. Och att du för en gångs skull GÖR DOM! Tänk på vilket resultat du kan få!

Vecka 1: Bli en entusiastisk expert på dina produkter och kunder

Lägg tid efter jobbet varje dag den här veckan på att lära dig mer om dina produkter eller tjänster och vad dom faktiskt LÖSER åt dina kunder. Du kanske har jobbat länge med samma sak? Då har saker en förmåga att betraktas som vardagsmat.

Men har du tänkt på en sak? Bara för att du tar en sak för given är det inte så att dina kunder gör det. För dom finns det bara en fantastisk sak med dig och dina produkter.

Hur dom ökar vinsten med den.

Gör så här: Lär dig något nytt om det du säljer varje dag den här veckan. Tänk ut exakt vad kunderna vinner på det. Det kommer göra dig entusiastisk och expert på det du säljer.

Och en entusiastisk säljare som vet vad han eller hon pratar om är helt oemotståndlig för en kund. Din entusiasm GÖR att kunden vill köpa.

Det här är det ena du ska öva på i vecka 1.

Det andra du ska göra är lära dig fokusera, fokusera på ditt mål. I Psychoselling lärde jag mig att göra en avslappningsövning som både gav mig ny energi och lärde mig att fokusera stenhårt på målet. Du kanske tycker att det här låter konstigt eller obekvämt?

Det är precis vad gnällhörnan också tycker!

Det jag kan säga till dig är att den här övningen är det som gör att du kommer lyckas. Och vågar du, som jag vågade för 16 år sedan så är det DU som kommer lyckas den här gången.

Gör så här: Sätt dig eller lägg dig ner på ett bekvämt ställe där du är helt ostörd och slappna av helt. Blunda och fokusera bara på din andning i 10 minuter. När du är helt avslappnad börjar du tänka på saker som du ska göra när du har nått ditt mål.

Vad ska du köpa för pengarna du tjänar? Hur kommer du må som människa när du blir månadens säljare? Vad kommer det innebära för dig när du ökar din föräljning och din inkomst?

Tänk på detta i 10 minuter och se bilderna framför dig. Det gör att du ställer in din hjärna på att det ska bli så. När du når ditt mål.

Denna övningen ska du göra varje dag.

Och då är frågan som du själv bestämmer svaret på:

Ska du lyckas med din säljökning eller ska du sitta i gnällhörnan och titta på när dina konkurrenter gör det?

Tänk så här: När du kommer tillbaka efter 8 veckors fokus på dig själv och din ökade försäljning och kan säga till dom andra att du har lyckats.

DÅ blir det knäpptyst i gnällhörnan!

Nu kör vi järnet för att stänga september och kvartal 3.

Allt går!

– Max

PS. Det finns fortfarande några platser kvar till Masters of sales nästa vecka, där Bruce King och jag kommer lära ut ÄNNU FLER Psychoselling principer.

KOM DIT! Du kommer aldrig att ångra dig. Tänk dig en heldag med fokus på det roligaste som finns. Din fördubbling av försäljningen. Anmäl dig HÄR

 

Och vill du ha ditt eget exemplar av Psychoselling, för att få ännu fler tips förklarade mycket mer utförligt beställer du den HÄR.