Aron Anderson – så går du från idé till genomförande utan genväg

Josefin Wallin

Publicerades: 7 mars, 2024
Foto av: Privat

”Det är klart att jag är rädd ibland men de flesta rädslor lyckas jag övervinna”. Så resonerar inspiratören Aron Anderson. Så här kan du tänka likadant, hans tre bästa tips för att träna förmågan att gå från idé till handling – och vilken människotyp som inspirerar honom. Häng med!

Inspiratören Aron Anderson – ”Boka i kalendern, det finns inga genvägar”

Ständigt aktuelle entreprenören och inspiratören Aron Anderson backar sällan en utmaning – så heller inte när han genomförde Vasaloppet 2024. Kanske följde du hans prestation? Det gjorde i alla fall vi. Inte nog med att han som rullstolsburen, en komplikation efter sin barncancer, behöver leverera extra. Han samlade samtidigt in pengar till Barncancerfonden. Dubbel prestation om du frågar oss.

– Det var helt otroligt tufft i söndags. Speciellt när man åker skidor sittande som jag gör. Så påverkas vi väldigt mycket när det är dåliga spår så jag fick verkligen slita. Jag ställde upp mycket för att jag tycker det är kul att åka skidor – men sen brinner jag även för att samla in pengar till Barncancerfonden då jag själv hade cancer som barn. Totalt lyckades vi under loppet få in 258 000kr vilket känns otroligt fint! 

Aron Andersons tips för dig som också vill träna upp din förmåga att gå från idé till genomförande

  • Omge dig med människor som gör liknande saker som du gör – det kommer göra allt så mycket lättare. 
  • Se till att ta ett steg som är svårt att backa ur. Tex anmäl dig till Vasaloppet, starta företag, ta ett första steg till en ny produkt etc.  
  • Boka in i kalendern att du ska göra! Det finns inga genvägar! 

Du räds sannerligen inte en utmaning, ett Vasalopp eller någonting annat du tycks ta dig för, hur kommer det sig?

– Det är klart jag är rädd ibland men de flesta rädslor lyckas jag övervinna. Ofta frågar jag mig själv – vad är det värsta som kan hända om jag misslyckas? Och svaret brukar inte vara så farligt! Det är ju inte hela världen att behöva bryta ett Vasalopp!  

Tränar man upp förmågan att gå från idé till genomförande tror du?

– Det tror jag absolut att man gör! 

Vi tänker att du är en stor inspiration för andra runt dig, om vi nu utgår från oss själva. Vart hämtar du din egen inspiration och motivation?

– Från människor som utmanar och gör det som inte förväntas av dem! Det kan vara alltifrån den briljanta servitrisen på restaurangen som gör det lilla extra, till företaget som gör mer än vad som förväntas av dem – till idrottaren som klarar en prestation mot alla odds. Sånt inspirerar mig!

Om du skulle startat ett nytt företag eller bygga vidare på en för dig ny affärsidé. Vad skulle det vara?

– I så fall skulle jag starta en hälsoklinik där man kombinerar det bästa ut västerländsk medicin med det bästa ur den alternativa medicinen. Jag tror det hade kunnat hjälpa väldigt många människor till mycket bättre hälsa! 

Läs också: Aron Anderssons framgångsprinciper och bästa hacks