Där du ska jobb hårdast!

Marcus Frödin

Publicerades: 14 april, 2013

Hej!

Här kommer forsättningen på utdrag ur boken Att få saker att hända. Idag fortsättning om dig som personlig entreprenör

Där du ska jobba hårdast
Att se dig själv som anställd av dig själv handlar också om att arbeta mer på dig själv än på ditt jobb. När du skall ta ett nytt jobb eller uppdrag är inte frågan ”vad får jag här?”, utan ”vem blir jag här?”. Det är hur mycket ett uppdrag utvecklar och berikar dig som bör styra ditt val av vad du gör med din tid. Genom att du hela tiden utvecklar dig själv, bli mer, så kommer du oundvikligen att mer.

Bli proaktiv
Att vara proaktiv i allting du gör är en av de mest kännetecknande egenskaperna hos personliga entreprenörer. Det handlar om att själv styra vad som skall hända. Du kan jämföra det med att vara reaktiv, vilket betyder att reagera utifrån det vad andra har gjort och det som händer dig. Om du så bara har de minsta tankefrön till idéer, kontaktnätverk, kunskap och drivkraft kan du ta dig själv till ett läga där det är svårt att se oöverstigliga hinder. Från den utgångspunkten är det lätt att bygga upp det du behöver.

Skit in – skit ut
Om du levererar dåligt, får du också dåliga belöningar. Det är till och med så att när du levererar bra så får du ganska dåligt betalt. För att sticka ut och bli vald behöver du leverera mer än vad din kund förväntar dig. Kan du leverera extraordinärt kommer också dina belöningar att bli mycket stora tillbaka. Du får det du ger. Skit in, skit ut.

Lycka till med din utveckling som personlig entreprenör!