De är duktiga på att nätverka i Öresund!

Katarina Widoff

Publicerades: 25 april, 2010

I torsdags höll jag föreläsning i Köpenhamn för Öresunds kommitten.

Jag blev mycket imponerad av deras samverkan och samarbete över gränserna. De jag skulle prata för kom från Danmark, Sverige och Norge och vi pratade inte engelska till varandra.

Att Malmö och Köpenhamn har kopplats ihop i och med bron har nog alla förstått, och också att folk jobbar på ena sidan och bor på den andra. Att det har blivit naturligt att åka över sundet utan att tura.

Men regionen är ihopkopplad i större utsträckning än vad vi som inte bor i regionen förstår. De nätverkar verkligen, de samarbetar på riktigt och de gör det bra! Så bra att Göteborg och Oslo nu vill vara med. Och det får de, såklart.

Södra Sverige kommer bli en ny storregion och om vi inte passar oss och samarbetar också på Östersjösidan så kommer alla ha problem norr om Borås, liknande problem som Norrland har idag.

Ett exempel är mediarapporteringen om askmolnet i svensk TV. De pratade bara om Arlanda. Reportrarna i Stockholm vet inte om hur många svenskar som åker från Kastrup, dit det går höghastighetståg från Malmö, Göteborg och Oslo.

Behöver jag säga mer? Nån som vill samarbeta och nätverka?

Vi ses i vimlet, hälsar Katarina på www.komfab.se