Det är dags att gamla sura gubbar lämnar över till oss om är yngre, deras energi förpestar företagsvärlden!

Katarina Widoff

Publicerades: 15 december, 2010

Ibland blir jag riktigt trött på personer som jag möter. Oftast ger de mig energi och jag får ut mycket av att prata med folk och höra hur de ser på världen och vilka erfarenheter de har.

Men den här gången blev jag riktigt trött. Jag stod på en mässa och representerade mitt företag Kommunikationsfabriken. Jag hade såklart min roll-up med mig, mina broschyrer och mina böcker. Dessutom hade jag mingeltips som jag bjöd på i montern så att folk skulle tycka att det var intressant att komma och se vad jag och KOMFAB gör.

En man kom fram, riktigt gråhårig men inte pensionär. Hej Hej, vad gör du? frågade han. Jag håller föredrag och kurser i att knyta och bygga upp sitt kontaktnät så man når sina mål. Jag har skrivit böcker om att mingla, nätverka och må bäst, svarade jag.

Jaha, sa han, har du några kunder då? Såklart, sa jag, annars kan man väl inte driva företag… Jo du kan ju ha gift dig rikt, blev hans svar på det.

Vad gör du själv, kontrade jag med. Jag är styrelseproffs, svarade han, så jag har flera kunder som jag fakturerar varje månad.

Och om nu de som ingår i styrelser är gamla gubbar med förlegad syn så kommer vi aldrig få en jämställt samhälle eller lika villkor för företagande. Han var uppenbart nedvärderade för mig och min verksamhet och han okunskap på att han inte förstod vad KOMFAB gör eller bidrar med i olika organisationer så ville han klanka ner på mig.

Fy säger jag och hoppas att andra som ingår i styrelser har en annan syn så att vi får igång ett nytt tänk till hur det är att driva affärsmässiga företag som är lönsamma!

Jag tror inte Tomten kommer ge den här gråhåriga förlegade gubben några julklappar, för han har inte varit snäll.

Men jag hoppas att du får en riktigt härlig jul med dina nära och kära. Det ser ut som om alla i hela landet kan få njuta av en vit jul. Och sedan hoppas jag att du får en kul nyårsafton och att du vaknar på det nya året med energi och nya infallsvinklar för ett nytt kreativt, utvecklande och inkomstbringande år.

God jul och Gott Nytt År! hälsar Katarina på www.komfab.se