Det blev mitt livs tuffaste utmaning

Carl Svahnström

Publicerades: 25 oktober, 2009

 Jag har alltid varit en kille som bjuder på mig själv och gillar att vara i centrum. Men att gå upp på en scen inför en grupp människor har konstigt nog alltid varit en väldigt stor utmaning för mig. Trots att jag utsattes för det så gott som dagligen när jag läste design på Berghs och har hållt i många presentationer i reklamsammanghang tidigare.

Det är alltid med skräckblandad förtjusning jag kliver upp på scenen inför ett gäng åhörare. För mig tar det alltid några minuter innan nervositeten släpper. Sen är det bara fantastiskt härligt.

För två veckor sedan fick jag ett himla roligt samtal. Kristin som är evenemangsansvarig för Venture Cup, ringde upp mig och frågade om jag kunde tänka mig att inspirationstala på deras Kick off där 300 gäster förväntades komma.”Självklart” sa jag, och efter samtalet infann sig en riktigt härlig känsla. Jag ägnade en stund åt att klia mig i huvudet och funderade på varför de egentligen hade ringt mig.

Mitt bidrag i tävlingen nominerades inte ens i regionsfinalen, absolut inget fel i det med tanke på vilka kanonidéer och entreprenörer som konkurrerade om juryns gunst. Jag kom fram till att det förmodligen egentligen inte berodde på min idé Snorisar, utan på mig själv, min optimism och min gränslösa passion för entreprenörskap.

Min inledning i talet lät såhär:

”Jaa hörni.. Nio månader tog det innan jag äntligen fick gå upp på Venture Cups scen. Men jag trodde att jag skulle göra det mycket tidigare än så. Jag trodde nämligen att jag skulle ta hem hela tävlingen. Det fanns inget annat alternativ. Jag satt mitt i publiken på finalen, och kunde inte sluta fundera på hur jag enklast skulle ta mig ut för att få gå upp på scen, ta emot mitt pris och nervöst avlägga mitt vinnartal.
Det blev inget pris för mig den dagen. Men här är jag”

Om ni har en affärsidé men inte riktigt vet hur ni ska komma igång. Ta chansen och anmäl er till denna underbara tävling.

http://www.venturecup.se/