Driva Eget och böcker hjälper dig att bli bättre företagare

Mohammed Said

Publicerades: 3 mars, 2015

Kära företagare, du är summan av alla böcker du har läst, tror det var ett citat som jag läste någonstans på nätet. Du vill säkert inte bara driva ditt företag och leva från lön till lön. Jag antar att du önskar dig och din familj ett bättre liv och ekonomi och undrar kanske hur du ska komma till den nivån. Du behöver investera i dig själv och skaffa dig nya färdigheter och allt detta kommer hjälpa dig förr eller senare med ett bättre företagande och ekonomi.

Medicinisk och psykologisk forskning har visat att våra tankemönster kan vara skillnaden mellan hälsa och sjukdom, framgång och motgång, arbetslöshet och arbete. Jag kan påstå att i varje rik mans hus finns det ett bibliotek. De flesta människor som har lyckats starta företag och tjäna pengar har mer eller mindre läst ett stort antal böcker under sitt liv. Du hittar sällan någon som är rik eller framgångsrik som inte har läst böcker eller prenumererad på andra tidningar. Men har du någon gång reflekterar över varför dessa människor har köpt så många böcker under sitt liv? Varför har de spenderat så mycket tid och pengar på böckerna och behållit dem efter att ha läst de? Du är summan av alla böcker som du läser under hela ditt liv. Varje gång du läser en ny bok lär du dig förhoppningsvis något nytt. Varje nytt ord du lär dig innebär en ny idé. Idéer är oskattbara i vårt samhälle. Många andra hävdar att våra inkomster utvecklas parallellt med vårt ordförråd.

Tänk dig nu så mycket kunskap du får när du läser en bok, en rätt sådan. Du får författarens erfarenhet, hans tankar och teorier om ämnet. Allt detta får du i bara via en bok. Vad händer efter du läst den boken. Vad händer med din hjärna. Tror du inte att du blir smartare och klokare genom att läsa böcker och tidningar. Du får deras tankar och kunskap. Tror du inte att du ökar dina möjligheter för att bli bättre företagare när du läser om andras tips och metoder om hur du lyckas med ditt företag. Många läser ibland bara en bok som vänder deras liv totalt. En del böcker är som en gömd skatt.

Du har säkert läst eller talats om boken ”Tänk rätt bli framgångsrik”. Denna bok har jag läst tre gånger, en annan bok som handlar om ekonomisk oberoende har jag läst fyra gånger från första sidan till sista sidan. Jag kan hävda att dessa böcker har ändrat mitt liv och tusen tals andra människoliv. Tänk dig nu! Vad som händer med din hjärna när du läser en bok, två böcker, tio böcker, femtio böcker eller hundra böcker. Du blir helt enkelt summan av vad du läser. Du blir utan tvekan smartare och klokare företagare. Din inkomst kommer förhoppningsvis fördubblas parallellt med det du läser. Böcker kan vara ett bra hjälpmedel för att lyckas som företagare men självklart vi ska inte glömma vikten av att läsa tidningar. Speciellt om det är specifika tidningar som erbjuder dig bra kunskap om företagande och samtidigt låter dig inspireras av andra framgångsrika företagare.

Personligen gillar jag två tidningar. Den ena är Dagens Industri och den andra är Driva Eget. Dagens Industri är bra om du sysslar med aktier och fonder. Driva Eget är bra om du vill starta eget eller driver redan ett företag. Tänk dig för bara 45 kr i månaden kan du prenumerera digitalt på en av Sveriges bästa tidningar för småföretagare, här har du länken http://webbshop.driva-eget.se/webbshop