Dröm stora drömmar – och släpp kraven

Marcus Frödin

Publicerades: 24 oktober, 2011

Inspirationsföretaget Universe Imagine är min och min kollega Stefans dröm om göra världen bättre genom att skapa fler personliga entreprenörer – människor som förverkligar drömmar och idéer och mår bra under tiden de gör det.

Vem pratar du med om dina drömmar och idéer idag? Har den personen också egna drömmar och idéer? Undvik drömförstörarna och hitta dina egna drömparterns där ni kan hjälpa varandra vidare med att skapa era drömföretag.

Det är viktigt att drömma stora drömmar för det är där inspirationen finns dom dagar när det känns trögt eller om du stöter på en motgång (motgångar kommer ju då och då, ingen idé att förneka dem:-)).

Drömmarna kan ge dig kraft att komma igång med ditt skapande, med att göra de där små sakerna i vardagen som är avgörande för att komma framåt: ringa ännu en kund, uppdatera webbsidan, skriva ett nytt blogginlägg eller bygga klart väggen som du lovat skulle bli klar idag = alla de där små sakerna som du behöver göra dagligen för att lyckas med ditt företag.

DRÖM + HANDLING + FLEXIBILITET = RESULTAT

Hur Universe Imagine ser på företagande och drömmar kan du lära dig mer om i kursen Drömföretaget, vår unika starta och driva eget-utbildning.

Jag hittade ett uttalande av Salem al Fakir i Dagens Nyheter för några dagar sedan som sammanfattar det här med flexibilitet bra:

Musikvärlden siktar väldigt högt, men jag lärde mig ganska tidigt att det aldrig blir som man har tänkt sig. När det pratas om en spelning i Italien så kommer man till Norrköping. Sedan jag slutade ha förväntningar på livet så har det blivit väldigt bra. Hahaha! (Salem Al Fakir i DN 111022)

När du har formulerat en dröm så är också en av nycklarna att släppa kravet på att det måste ske eller bli på något visst sätt.

När du släpper kravet så kan du enklare göra saker med lätthet och förhålla dig till det som faktiskt händer utan att känna ett växande missnöje med att det inte blir exakt som du har tänkt dig. För saker och ting blir som de blir, de kan nämligen inte bli på något annat sätt än de blir!

Att börja prata om din dröm faktiskt kan vara ett första steg emot att också förverkliga den. Du måste inte förverkliga den, även om det kanske vore fantastiskt roligt att göra det.

Vilken dröm bygger ditt företag på?