En egen affärsutvecklare

Mikaela Holegård

Publicerades: 28 januari, 2015

Igår hade jag möte med en affärsutvecklare. Vi hade bestämt träff på ett café i stan, och jag tyckte att jag hade energi när jag gick dit, men det var inget i jämförelse med vad jag hade när jag gick hem.

Inför mötet gjorde jag en liten övning för att försöka bena ut vem jag vill vara som företagare utifrån vilka egenskaper och kompetenser jag har. Jag vill alltid komma förberedd inför mina möten och att svara på de här frågorna kändes som en bra start. Anders, affärsutvecklaren, hittade mig via facebook och kontaktade mig. Han blev intresserad av mina idéer och mitt företagande hittills och ville höra mer. Vilket jag förstås är väldigt tacksam över.

(jag ska berätta mer om övningen i nästa inlägg)

Jag fick förstås många frågor om vem jag är och vad jag har för ambitioner med det jag gör. Att försöka svara på frågor om var jag vill vara om några år är jättesvårt. Det vet vi alla som någon gång har varit på en anställningsintervju. Mitt problem i nuläget, som jag beskrev det för Anders, är att jag vet var jag står, vad jag har och vart jag vill. Det är vägen dit som är en dimma för mig. Du känner säkert igen dig i att det är många frågor man vill ha svar på som företagare. Jag har haft mitt företag i lite mer än ett år nu och är fortfarande i en utvecklingsfas. Att få hjälp av en person som Anders känns därför väldigt lägligt och som en viktig del i att komma framåt och nå dit jag vill.

Det är alltid bra att sätta ord på vem man är och varför man driver företag. Det finns alltid ett syfte och det är bra att påminnas om det ibland. Ny som rutinerad företagare.  Det finns många ställen man kan vända sig till om man vill ha hjälp. ALMI och  Nyföretagarcentrum, för att nämna två. Idag har vi även förmånen att hitta mycket information på webben. Googlar du starta eget, eller driva eget, får du en lång rad med träffar. Alltifrån Verksamt, Bolagsverket och flertalet guider för att komma framåt. Glöm inte heller att du hittar massor av information bara på Driva Egets hemsida, som du ju är på just nu.

Hjälp finns, du ska bara hitta den, och jag känner mig väldigt tacksam över att nu ha en egen affärscoach och mentor vid min sida på den här resan.