En punkt till till Anders 9-punktsprogram till Reinfeldt

Katarina Widoff

Publicerades: 22 oktober, 2010

Innan valrörelsen var det mycket diskussioner kring ROT och RUT och om det är rätt att vissa får skattelättnader för att hinna med sina liv.

Flera jag nätverkar med började önska sig ett BOT-avdrag, för massage och personliga tjänster.

Jag vill att det införs ett utbildning-skatteavdrag. Vi halkar efter, vi har så mycket att lära och vi behöver också hålla oss i framkant. Det skulle ett utbildnings-skatteavdrag hjälpa till med.

Egentligen är det svårt att ge skatteavdrag i Sverige, där alla ska vara lika. Det som har hänt nu är att byggsektorn har fått ett uppsving, liksom städbolag, barnpassning etc. Men det är inte bara hantverkarna som utför tjänsten som får ett uppsving, även alla kringföretag tjänar på skatteavdraget. Fredells och Bauhaus visar på bästa siffrorna någonsin, och det är klart att hantverkarna som ska renovera behöver köpa in plank, isolering, spik, färg… någonstans ifrån.

Om vi ska ha skatteavdrag tycker jag att även vi i utbildningsbranschen skulle få ta del av kakan och få en uppsving i vår bransch. Dessutom skulle det gynna Sverige, med mer kompetenta innevånare så har vi mer att erbjuda.

Vill du lära dig grunden i kommunikation och nätverksekonomin? Hör av dig, även om du inte får skatteavdrag för att lära dig detta.

Vi ses i vimlet, hälsar Katarina Widoff på www.komfab.se