Ett nytt hem för Snorisarna

Carl Svahnström

Publicerades: 15 december, 2009

Snorisarna och jag tar inte ledigt i jul. Mina små förkylda kollegor har ju massor med barn att besöka, i alla fall enligt sagan. Och jag ska förbereda ett business case och bygga en ny förpackningsprototyp; ett nytt hem för Snorisarna.

Det är alltid en utmaning att försöka sätta ihop en förpackningsprototyp och sällan gör man det enkelt för sig.

Man knepar och knåpar, klipper och limmar. Men jag tycker att det är otroligt skönt att vila från datorn lite som jag annars spenderar alldeles för mycket tid framför. Min förra prototyp var en enklare historia. Plasten tog jag från en ”monster truck” leksaks bil som jag hittade på Claes Ohlsson. Den här prototypen är svårare med tanke på att Snorisen skall sitta fast i plasten likt min skiss nedan. Alla tips är välkomna.

 

För att skapa en mer exklusiv känsla döljs större delen av innehållet inne i förpackningen som skall vara ren på detaljer. Snorisen ska stolt kika ut från det lilla plastfönstret och söka kontakt i hyllan. Min tanke har hela tiden varit att bryta mönster på apotekshyllan med en form som känns mer färglad och tilltalande för barn.

Namnet Snorisar är ett enkelt namn som man lägger på minnet och är lätt för barnen att ta till sig. Förpackningens mer kantiga form underlättar i butiken då de inte tar lika stor plats och är enklare att transportera.

Apple är goda förebilder när det kommer till förpackningsdesign. Jag har låtit mig inspireras av den enkelheten.