Fann den rätte – på nätverksträff

Hanna Brodda

Publicerades: 12 oktober, 2011

Min dröm har gått i uppfyllelse. När jag startade Dina mediciner ville jag skriva om meningsfulla saker, jag tänkte att människor som är sjuka ska få veta mer om sin behandling och jag drömde om att kunna leva på det. Nu är det så. Det tog tid, väldigt mycket jobb och det har kostat ganska mycket pengar. Löjligt lite, om man jämför med de internetsatsningar som gjordes kring millennieskiftet, men mycket om man jämför med till exempel att ha ett lönearbete där pengarna hade rullat in varje månad.

När jag startade beslutade jag att kämpa på i två år utan att ens fundera över om projektet var hållbart eller inte. Efter ett år och 51 veckor kom beviset.

Nyckelscenen var en nätverksträff som arrangerades av Driva eget. En av de inbjudna föreläsarna hette Sophia Sundberg, grundare och vd på relationsmarknadsföringsbyrån Ypsilon. Hon lärde oss att den enda vettiga kommentaren vid en snabb mingelträff är att fråga vad man skulle kunna hjälpa den andra med. Ungefär: “Hej, vad gör du? Behöver du hjälp med något?”
I pausen under själva minglet träffade jag på Sophia. Hon levde som hon lärde och frågade mig blixtsnabbt om hon kunde hjälpa till med något. Om jag frågade henne något kommer jag inte ihåg, men jag var snabb med att ösa över henne det jag själv ville ha hjälp med. En säljare, skrek jag desperat.
– Visst, jag ska fråga en tjej jag känner, svarade Sophia Sundberg, som också ligger bakom närverkspromenaderna Walk and Talk.
Nästa dag ringde Heidi Carlsén. Det kom en sommar imellan men i höstas började vi att jobba tillsammans. Heidi. Åhh Heidi. Hon är trevlig. Hon är stenhård arbetande och ger sig aldrig. Hon är dessutom duktig på det hon gör.

Att hitta en affärspartner, någon som man trivs med, som kan tänka sig att jobba hårt med ojämna inkomster. Som dessutom är tillräckligt olik en själv och verkligen kompletterar ens egna kunskaper. Det brukar jag säga är svårare än att hitta någon att bilda familj med.

Slutsats: Sitt inte hemma, gå ut och träffa människor, prata, fråga och gaffla på med så många som möjligt om så mycket som möjligt. Särskilt möten som arrangeras av proffs som Anders Andersson och Sophia Sundberg. Se så, gå nu, kanske du kan träffa din egen Heidi en dag.