Fel man på fel plats – fel rekrytering kostar

Lisbet Olofsson

Publicerades: 12 juni, 2012

Att 50% av medarbetarnas kapacitet inte utnyttjas  till fullo – jag brukar prata om 30% när man betänker de som har dålig kondition och dålig allmän hälsa också. En motiverad och hälsosam person orkar jobba 70-75% av en hel dag eftersom man ska räkna in ställtider och andra pauser som ingår.

Ett företagets kultur är inget som bara finns utan det är personalen som skapar den samt att en individs medvetenhet om sin kraft och potential leder till att hitta rätt plats Idag förändras allt hela tiden och vi behöver leda oss själva på ett helt annat sätt för att hänga med och framförallt se möjligheterna i förändringen.

Vi vill bli bekräftade och få möjlighet att själva bestämma hur vi vill bidra, Vi behöver göra det vi är bra på. Detta bidrar till att företagen och organisationerna blir effektiva och mer lönsamma. Framförallt att vi som jobbar mår bättre och har kul när vi arbetar.

Vi har så mycket kraft inom oss som inte utnyttjas men då behöver vi också ta steg att göra saker på nya sätt. Idag verkar mycket vara upp och nervänt. Vi ska nöja oss med att det ska fungera bra. Vart har glöden tagit vägen, att brinna för det man gör på jobbet istället för att dra benen efter sig och lyfta lön.

Det handlar så mycket om att börja med sig själv och stå upp för det man tycker är rätt. Lägga fokus på det som fungerar och verkligen göra mer av det. Där finns effektiviteten, ambitionen och glädjen som ger oss en stark känsla som leder till handling.

Tänk vilken tillväxt som skapas om alla skulle brinna för sitt jobb, trivas och göra det man gillar bäst.

Nu pratar jag inte bara om kost och träning, utan om hela sin livsstil och att hitta sin egen bästa potensial.

Trendspanaren vill ha in hälsa i företag

Ledningssystem för friskvård

Lisbet Olofsson
HälsoZam