Försöker tjäna pengar på semesterresan

Camilla Björkman

Publicerades: 20 april, 2011

Jag är i Barcelona! Det är en häftig stad, gillar inte maten så mycket men byggnaderna är fina. Jag och killen är lika dåliga på kulturspanande båda två, vilket är skönt. Vi har gått förbi flera muséer som man ”måste” gå på och ba ”äh, palla…”. Planen var att sälja in en artikel om något kul vi gjort men hittills har det inte gått så bra. Håll utkik efter ett inlägg om resereportage för det har jag mycket att säga om.

En kul sak är att jag köpt en ny kamera, en Nikon D3100. Jag tänker att det är en investering eftersom jag äntligen kan sälja in både text och bild när jag gör just researtiklar, men då behövs nog lite mer träning på att ta snygga bilder.

Här kommer några från igår och idag:

Jeans Acne, jacka Zara… haha skoja bara. Här utanför katedralen La Sagrada Familia, som vi aldrig gick in i på grund av kön.

I Parc Güell, som vi faktiskt tog oss in i. Jag har photoshopat färgerna lite här, och även på de andra bilderna. Den här gjorde jag lite ljusare, tyckte det lyckades rätt bra.

Här på restaurangen Mariscco som jag verkligen kan rekommendera om du ska till Barcelona. Man kommer in och får direkt peka ut vilka fiskar och skaldjur man vill ha, så tar de med dem in i restaurangen i en plastbytta och tillagar medan man beställer vin och sådant. Först blev man lite nervös vid att behöva välja sådär utan meny, ovan svensk som man är, men sedan var det toppen. Och galet gott.

Min kille som här ser ut som en sur gammal gubbe som travar runt och muttrar.

…orsaken var nog att jag i slutet av dagen drog jag med honom till Barcelonas chokladmuseum. Min plan var att ta en massa bra bilder med nya kameran och sedan sälja in ett knäck till Aftonbladet Resa om detta museum, men det var så sjukt tråkigt att det gick bara inte. Till slut erkände jag min baktanke och han blev sur eftersom jag alltid gör så här – försöker tjäna pengar på semesterresan. Här är en chokladstaty av Bambi.

Dagens tips, trots mitt misslyckade försök hittills, är att alltid hålla ögonen öppna för bra knäck som man kan sälja in. Det må vara irriterande för din omgivning men för dig är det guld värt. Mer om resejournalistik i ett kommande inlägg! Är du (journalist)student har du dessutom ett ypperligt tillfälle att sälja in saker som du gjort ett skolarbete om, eller att tänka redan när du ska göra ett skolarbete: kan jag sälja in detta? T ex skrev jag en grej om BDD (body dysmorphic disorder) i plugget som jag sedan skrev om lite om sålde in till en hälsotidning.

Vill du vara med på mejlinglistan som får ett meddelande varje gång jag bloggar? Mejla mig här.