Första konsultförfrågan ”ramlade in”

Ramona Byrö

Publicerades: 1 november, 2011

Jag startade företaget på våren 2008 och min idé gick i stupet av olika anledningar, vad skulle jag göra nu?

Givetvis blev jag både tom och stum, det här var ju inte det jag hade räknat med. Då fick jag det samtalet som många önskar sig vid olika tillfällen, en chans och möjlighet till ett jobb / konsultuppdrag!

Jag har alltid haft och kommer alltid att ha med mig en sak genom hela livet. För att kliva in i något kräver jag inte något, utan först kliver jag in, tittar,producerar, verkställer och skapar nytta för de människor jag jobbar med, SEN har jag dem i håven och börjar ställa krav och mål.

Utan den inställningen är det samma sak som att fiska och dra upp linan lika fort som man släpper ner den, tror du då att du hunnit få napp?

Därför tackade jag givetvis ja till att få jobba med kommunens event byrå som
ringde och frågade om jag kunde tänka mig att jobba hos dem under hela sommaren. Vill nu
poängtera att detta var inte på ren tur som jag fick det gyllene samtalet, utan sommaren innan hade jag jobbat hos dem
nästintill gratis för ett projekt vi hade under ky-utbildningen. Några grymtade om att jag skulle väl inte jobba gratis?!
DÅ var det mindre bra tyckte somliga medan jag själv höll på att ”fiska”. Nappet kom alltså ett år senare med det gyllene samtalet. Det lönar sig ALLTID!

Det vill jag uppmana till ALLA är att ha tålamod, för då kommer belöningen förr eller senare oavsett vad du har för mål, så kommer dem att infrias.

Sommaren och en bit in på hösten gick och jag hade nu fått ytterligare kontakter och nya erfarenheter. Detta kommer jag att berätta mer om hur varje steg verkligen kan leda till något annat. Idag är det känslan riktig häftig!

Tror det är sånt som kallas utveckling… ha ha ha

Summering av sommaren så fick jag utveckla idéer till en skärgårdsö som skulle utvecklas, boka skärgårdsbåtar till bröllop och företagseventr, vara med och arrangera en festival i kommunen med ca 20 000 besökare samt städa på kontoret (mindre roligt, men det ska också göras:)