Fortsätt göra samma sak – sluta aldrig!

Max Söderpalm

Publicerades: 24 september, 2013

Det är söndag morgon och jag sitter på mitt favoritcafe’ nere vid London Eye för att skriva ett nytt inlägg.

Jag har lagt helgen på att fundera på hur det känns när det börjar gå bra, när allt bara flyter, när ordrarna kommer och försäljningen ökar i företaget.

Det är då så många gör fel. Man börjar ändra saker, satsa på att bara jag stora affärer när den grundläggande regeln om du har en säljökning är:

FORTSÄTT GÖRA SAMMA SAK SOM DU REDAN GÖR. ÖKA BARA TEMPOT!

Det är så du blir bästa säljaren och får finaste företaget i branschen, det är då du kan räkna med riktigt höga löner och utdelningar.

Det handlar om att hålla fokus. Du har ju hittat lösningen! Varje produkt, tjänst och marknad har sitt sätt att säljas på. När du till slut har hittat det. Varför ska du ändra då?

På samma sätt som en golfspelare vill slå samma swing, oavsett vilken klubba han eller hon håller i eller hur långt slaget ska bli, så ska dina säljprocesser se likadana ut oavsett hur stor kunden är.

NÄR DU HAR KNÄCKT KODEN KAN DU VARA LUGN. GÖR BARA SAMMA SAK IGEN OCH IGEN OCH IGEN.

Jag tänker speciellt på en av dom bästa säljarna jag har tränat. Vi kan kalla henne Camilla. Vi började jobba tillsammans med målet att hon skulle snabbt komma igång med ett nytt koncept för att få upp en bra bas på försäljningen i sitt eget distrikt.

Det gick jättebra. Camilla gjorde rätt i sina presentationer, hon vågade ta avsluten och kom upp i ett tillräckligt högt tempo för att snabbt höja provisionen till en stabil inkomst.

Sedan hände något. Trots att hon hade knäckt koden och kunde fortsatt sin ökning bara genom att finslipa dök andra typer av tankar upp i hennes huvud. Drömmen om dom RIKTIGT stora affärerna. Dom där affärerna som gör att man sticker till stjärnorna direkt och dubblar sin lön på två månader och ett avslut.

Dom där affärerna som det finns så ont om i branschen som du jobbar i.

Eftersom Camillas fokus blev grumligt sjönk hennes försäljning. Hon förstod inte riktigt varför och det gjorde att hon började tänka negativa tankar. Det tog stopp.

Det som vände alltihop var att hon lyssnade på ett av dom viktigaste råden till en säljare i uppgång som vill fortsätta öka:

FORTSÄTT GÖRA SAMMA SAK SOM DU REDAN GÖR. ÖKA BARA TEMPOT!

Jag har gett det rådet till massor av säljare genom åren. Nästan ingen har lyssnat.

Camilla har egenskapen som så många medelsäljare saknar. Hon lyssnar på goda råd och ändrar sig.

Efter en hård diskussion och efter lite eftertanke trillade 10–öringen ner. Hon började fokusera på sina dagsmål, att sälja lite varje dag som blev mycket i slutet av månaden.

När hon väl var på banan igen hände något. Det började komma stora affärsförfrågningar, det började komma öppningar.

Camillas försäljning mer än fördubblades blixtsnabbt. För nu fick hon sina storingar ovanpå sin vanliga försäljning. Som grädden på moset.

Det är så du ska tänka. Jobba på med rätt verktyg, i rätt tempo under en lång tid. Då kommer du få märka samma sak. Då kommer dom stora affärerna.

Behöver du goda råd av mig för att öka försäljningen i höst så finns inte längre någon undanflykt. Det finns en möjlighet för alla.

FRÅGAN ÄR BARA: VAD VILL DU GÖRA?

Gå på Våga sälja hälsa och lära dig allt för att sälja i tränings- och skönhetsbranschen

Gå på Masters of Sales med mig och Bruce King och lära dig allt om Gold Calling, att använda telefonen på rätt sätt när du säljer.

Gå på Soderpalm Sales Academy och satsa 2 dagar på den viktigaste människan i världen, DU!

Allt går!

– Max