Framgångsrika entreprenörer

Daniel Laurén

Publicerades: 18 oktober, 2011

Jag läste en väldigt intressent artikel om hur entreprenörers sätt att tänka och lösa problem skiljer sig från linjechefer. Kort sammanfattat så tänker bolagschefer mer akademiskt och använder sig av modeller och fokusgrupper. Entreprenörer däremot använder sig av verkligheten och provar sig fram gärna med kunder som sina testobjekt.

Jag vet inte om du som företagare tänker men jag vet hur jag tänker i fråga om problemlösning och satsningar som vi skall göra. Jag vill gärna testa ideer och människor på riktigt och sedan hantera den problem som uppstår men samtidigt försöka finansiera detta så snålt som möjligt. Det bästa sättet är att alltså att testa sälja något och få en kund eller en leverantör att tillsammans med dig dela risk och utveckla din produkt eller tjänst.

Artikeln jag läste finns att läsa i sin helhet här och den är väldigt intressant och jag tycker det finns mycket att lära av den. Som entreprenör har man sällan någon budget utan snarare sagt så har man alltid för höga kostnader och ofta en väldigt liten kassa. Därav gillar jag denna undersökning eftersom den stärker min tes om hur man skall gå tillväga när man startar en verksamhet. Läs här och kom gärna med din åsikt i denna fråga