Från hemlös till framgångsrik affärsman

Redaktionen

Publicerades: 2 februari, 2014

Känns det ibland tungt att driva företag? Går det inte så bra som du önskar? Då behöver du en dos av inspiration och det kan du hitta som allt annat på Internet.
Entrpreneur Magazine har lanserat Inspiration.Entrepreneur.com, fullspäckat med inspirerande artiklar och videor för företagare.
Här kan du läsa otroliga framgångshistorier hur människor har kämpat hårt och nått sina mål.

Själv blev jag mest imponerad av Chris Gardner. Chris var hemlös och ensamstående pappa med ett barn samtidigt som han försökte skapa en karriär inom finansbranschen. Han lyckades, startade eget och blev mycket framgångsrik. Hans liv blev en film – Pursuit of Happiness, med Will Smith i huvudrollen.

Få tips om inspirerande böcker för företagare. En av de mest kända böcker är ”The Magic of Thinking Big” av David J. Schwartz. Författaren presenterar ett noggrant utformat program för att få ut det mesta av ditt jobb och liv. Du ska alltid sätta höga mål och sedan överträffa de. Med rätt tankesätt och beteende kan alla nå framgång i och med vi är resultat av våra tankar och beteende.

Själv rekommenderar jag ”4 timmars arbetsvecka” av Timothy Ferriss. Som alla vet jobbar företagare alldeles för mycket. Ferriss visar steg för steg hur du kan minska arbetsbördan genom outsourcing. Boken har blivit en stor succé – den finns översatt till 27 språk och har varit: #1 På New York Times bestsellerlista, #1 På Wall Street Journals bestsellerlista och #1 På Businessweeks bestsellerlista.

Det finns många intressanta videor på sajten, själv gillar jag ”The most motivating video for Success”. http://www.youtube.com/watch?v=NAeha727ZWI
Videon har Content Warning och anses att vara olämplig för vissa tittare av någon anledning. Några Youtube tittare flaggar att den är missvisande. Men över tio tusen tittare gillar den och videon har över en miljon visningar.

Jag håller med att budskapet är kanske för starkt. Lyssna på den medan du jobbar och få en kick av inspiration. Videon är producerad av Usher Morgan, entreprenör och författare till boken ”From rats to riches”. Låt dig motiveras av bland annat av Donald Trump, Steve Jobs och Robert Kiyosaki i videon.

Sajten är också full av inspirerande citat från kända och mycket framgångsrika människor. Avslutar med mycket känt citat: ”I have not Failed. I've just found 10,000 ways that won't work.” Thomas Edison

På bilden Chris Gardner