Globala affärsdatabaser online

Tamara Vuorinen

Publicerades: 14 oktober, 2012

Söker du info om utländska företag och vill kontakta beslutsfattare i andra länder? Behöver du läsa internationella marknads- och branschanalyser? Allt detta kan du hitta i globala affärsdatabaser på internet.

Hoovers.com är den mest populära databasen online, har ett team av experter som skriver analyser och rapporter. Hoovers erbjuder egenutvecklade företagsprofiler, industri information, analys om företag, branscher och info om beslutsfattare. 66 miljoner företag i 900 olika branscher finns det registrerade på Hoovers.com som är dotterbolag till D & B.

Kompass.com – global affärskatalog som grundades redan 60 år tillbaka. Kompass omfattar nu 60 länder och finns på 26 språk. Deras klassificering innehåller över 57 000 klassificeringskoder som är standardiserade i hela världen. Det finns mer än 3 miljoner internationella börsnoterade bolag i deras databas.

Infobel.com – alla vita, gula sidor och telefonkataloger finns nu på nätet. Hitta vad som helst i hela världen. Sajten erbjuder olika tjänster för företag, bland annat annonsering på Infobel som är en välbesökt hemsida.

På Doingbusiness.org som ägs av Världsbanken kan du se ranking av 178 ekonomierna i världen. Sajten erbjuder omfattande information om att göra affärer i olika länder. Det finns också ”law library” där du kan läsa om regelvärk och lagar i andra länder och mycket mer.

Data.worldbank.org är Världsbankens databas och erbjuder regionala rapporter och landprofiler för över 200 länder.

Databaseangel.com erbjuder uppdaterad info om företag över hela världen. Du kan köpa listor för e-mail marknadsförings kampanjer och andra kontaktuppgifter till företag i olika branscher.

Worlddirectory.com – B2B världs databas online, innehåller också black list (bara för registrerade medlemmar). Worlddirectory drivs av World Trade and Industrial Enterprise Ltd, ett företag som erbjuder konsulttjänster inom internationell handel.

Internet är fantastiskt. Värdefull info kan hittas bara på några minuter. Det finns hur mycket som helst databaser och liknande hemsidor på internet men jag har valt att skriva om de mest kända och välbesökta sajter. Aldrig tidigare varit så lätt att få tillgång till information och en del kan du få även gratis.