Golden hour gör dig unik på jobbet

Mohammed Said

Publicerades: 26 mars, 2015

Du läste rätt, en timme om dagen kan ändra ditt liv och göra dig rik. Du behöver inte sova 4 timmar per dygn, inte ens sex timmar men du behöver bara sätta ett mål och leva efter det. Du har säkert hört talas om privatekonomi och hur viktigt det är att bli rik genom att antingen tjäna mer pengar eller minska på dina utgifter. På samma sätt har du två enkla val. Det första är att sova mindre och det andra är att lägga dig en timme tidigare, så enkelt är det. Du behöver bara en timme för att syssla med ditt mål och det du vill lyckas med. En del arbetar en timme på morgonen och resten på kvällen. Jag tycker absolut att du ska börja med en timme om dagen.

Låt mig illustrera det med ett exempel, tänk dig att du kommer resa utomlands i morgon. Har du märkt hur du ställer in din väckarklocka och hur du vaknar pigg och glad tidigt på morgonen när du ska resa bort? Du känner en kraft inom dig som driver dig framåt. Även om du vanligtvis är morgontrött då känner du dig skarp och rask när du vet att något spännande och kul ska hända. Många kallar första timmen på dagen för Golden hour. Försök att vakna varje dag en timme tidigare än vad du brukar göra i vanligt fall. Om du brukar vakna varje dag klockan 07:00 så pröva att vakna istället 06:00, och precis som allt annat i livet dem första dagarna kan känna tufft men sedan går det över. Kom ihåg nu din förmåga att sätta upp mål, planera och skrida till handling avgör vilket förlopp ditt liv kommer att ta, din handling utan rätt planering är orsaken till alla misslyckanden. Ju bättre plan du har, desto lättare är det att undvika förhalning, att komma igång med ditt mål. Den timmen kommer göra dig unik på din arbetsplats och ditt privata liv. Du kommer vara mer produktiv än någonsin, bara du planerar den rätt. Det sägs att varje minut som ägnas åt planering sparar uppemot tio minuter i utförande. Det tar dig bara ett tiotal minuter att planera din dag, men denna investering av tid besparar dig minst två timmar i form av bortslösad tid och ansträngning under dagen.

De första tio minuterna använder du till att planera din dag. Planering är viktigt och jätte enkelt. Det enda du behöver är en penna och ett papper. Arbeta utifrån en lista, gör en lista över vad du ska göra under dagen, redan första dagen du börjar jobba utifrån en lista kan du öka din produktivitet med hela tjugofem procent. Jag har provat den här metoden själv och känt en stor skillnad i mitt liv och märkt att ju mer tid jag lägger ner på att planera och skriva listor över vad jag behöver göra, desto effektivare kommer jag bli med liv och arbete.

De sista femtio minuterna använder du dem till att investera i dig själv genom att läsa nyttiga böcker som berikar ditt liv med en ny information och kunskap. Du investerar så mycket tid med andra människor på jobbet, dina vänner, din familj och även folk som du inte känner. Du kanske går ut och promenerar eller tränar fysiskt träning men oftast glömmer du din hjärna som är viktigast av allt annat. Det är din hjärna som du behöver investera din tid i. Det är din hjärna som kommer ändra ditt beteende och livsstil. Det är din hjärna som kommer öka din inkomst och hjälpa dig att skapa en bättre framtid för dig själv och din familj.