Gör din dröm till din framtid

Marcus Frödin

Publicerades: 17 oktober, 2011

Marcus Frödin här, jag är entreprenör, föreläsare och författare och driver inspirationsföretaget Universe Imagine tillsammans med Stefan Olsson.

Tillsammans har vi utvecklat metoden Personligt entreprenörskap, som handlar om att få saker att hända, förverkliga idéer och drömmar och att må bra under tiden. Vi också skrivit några av Sveriges mest uppskattade och sålda entreprenörskapsböcker.

I den här bloggen kommer jag att inspirera dig som företagare hur du kan utveckla ditt personliga entreprenörskap, få mer saker att hända och må bra medan du gör det.

Nu kommer mitt första tips: Din dröm kan bli din framtid.

All framtidsdesign börjar med en dröm, idé eller tanke. Många har mängder av detta, men saker verkar ändå inte hända.

Om du har en dröm och vill förverkliga den så behöver du också en plan och jobba med glädje och flexibilitet för att ta dig dit du vill.

Inget konstigt eller magiskt i det.

Men många har planerna klara och de flesta jobbar redan hårt. Fast deras drömmar är fortfarande bara drömmar!

Det finns nämligen en sak som skiljer dem som får saker att hända i sin drömriktning från dem som står stilla …

Bestäm dig för att göra det.

Det kanske låter något förenklat men de allra flesta bestämmer sig aldrig för att hänge sig åt en personlig dröm. De fortsätter att endast drömma. Många jobbar också hårt och är fullt upptagna med att förverkliga andras drömmar. Det behöver inte vara så.

Du och de du drömförverkligar tillsammans med kan lära er att förverkliga idéer och drömmar, oavsett vad de är. Och det går att må bra under tiden.

Du måste inte äta hela elefanten direkt (säga upp dig, klippa av dig allt hår, låna 10 miljoner eller köpa en stor maskin). Du kan börja lite smått med dina egna drömmar. Oavsett vart du är idag. Allt stort har skapats med några små steg i taget.

Välj en dröm. Gör en plan. Känn efter så att det känns kul att sätta igång. Känns det så är det bara att sätta igång, och ta ett steg i taget!

Universe Imagine brinner för att hjälpa människor att få saker att hända och må bra under tiden. Det är vad vi ägnat de senaste fem åren till att göra i våra böcker, kurser och föreläsningar. Vi vet att det är möjligt. För alla. Som vill.

Det finns, precis som alltid, ingen bättre tid att börja skapa din framtid än just nu. För när skulle du annars börja?