Göra affärer med helt nya aktörer

Lisbet Olofsson

Publicerades: 26 april, 2012

FÖRLÅT ALLA SOM KOMMENTERAT MIG – JAG ÄR SÅ LEDSEN ATT JAG INTE FATTAT ATT JAG MÅSTE GODKÄNNA ER ANNARS SYNS NI INTE.
Så skönt att det börjar bli vår och snön smälter bort eftersom. Näste vecka blir det att lägga om till sommardäck har jag tänkt.

Jag har funderat över hur vissa blir överrepresenterade och överanlitade dvs att en som gör ett bra jobb plötsligt syns överallt.
Nästan så att det blir slentrian i användandet och man ids inte söka någon annan utan sliter ut dem först. För mig är det helt uppenbart varje gång jag kommer ut med en ny bok. Den syns både här och där, skrivs om den och visas upp. Sedan föreläser man eller pratar om den i olika sammanhang.

Det brukar jag tänka på när jag får många uppdrag i andra delar av Sverige att i min region, Umeå får jag sällan några uppdrag. Ärligt så ligger jag inte på så mycket heller eftersom det känns lite trångt – jag finns med på olika sätt, utvecklar och gör nya saker hela tiden så syns man. Det är då man får byta län, sedan landsdel och sedan land. Rätt häftigt.Så det är rätt ofta man ”morsar” på andra föreläsare som är på väg upp när jag åker ner.

Det är inte ÄMNET eller KUNNANDET som är fel på till slut utan att man blir less på dem. De finns överallt, köper jag fyra tidningar så finns de med i alla fyra. Jag tänkte på det i julas när jag sökte jukgodis och julmat att två person var väldigt populära och fanns med överallt med sina recept.

Det finns så många därute *pekar* som säkert är jättefantastiska i allt de gör som aldrig får chansen att visa upp sig. Ibland tror man att gräset är grönare på andra sidan.

Veckans spaning från mig är:
Därför är det underbart med nätverk och då menar jag mest ”ATT BYTA NÄTVERK” att komma
sig in ett som är i helt annan genre än den man är van vid. Då får man synas och medverka, prata och göra affärer
med helt nya aktörer.

Hej på er…

Lisbet

HälsoZam
Blogg