Hållbarhet ger lönsamhet, nätverka för din lönsamhet!

Katarina Widoff

Publicerades: 11 juni, 2010

I måndags var jag på seminarier i Gävle om företagande och särskilt företag som drivs av kvinnor.

Vad har hänt de senaste åren? var frågan. Och resultatet är som alltid att nätverkande kommer upp. Det är såklart roligt att vara i en bransch som ofta är efterfrågan och intressant för andra att delta i.

Men jag känner att det många gånger blir fel saker som kallas nätverk. Många gånger är det egna grupper, nästan som klubbar, som andra inte kommer in i, som man kallar nätverk. Det är möjligt att de nätverkar inom den gruppen, men den blir ointaglig för andra.

Jag hävdar att nätverkande måste vara mer öppet än så. Det bör istället vara att varje individ ser över sina personliga kontakter och bygger nät av dem, bjuder in dem som är intressanta och det oavsett i vilken ”klubb” man tillhör.

På seminarierna var såklart många olika grupper inbjudna, men jag fick inte riktigt känslan av att man verkligen bjöd in varandra.

Det är ändå skönt att få resultat som att ”Stabila nätverk ger livskraftiga företag”. Ett sätt att få livskraftigt företag är att anlita en nätverksstyrelse, att utse en grupp som hjälper varandra med strukturerade och faktabaserade frågor, som en styrelse skulle göra men utan den formella utnämningen. Det här är relativt nytt, men kommer utvecklas framöver, det är jag helt övertygad om!

Och att när upplevda hinder överbryggs står vägen för framgång öppen! Det kan vi i våra kontaktnät hjälpa varandra med!

Vi ses i vimlet! hälsar Katarina på www.komfab.se