Här är tacktalet jag missade

Carl Svahnström

Publicerades: 18 september, 2009

Nu kunde jag inte gömma mig bland publiken längre där jag satt bland 400 seminariedeltagarna på Skandiabiografen i Stockholm. Mitt namn och Maria Palmgrens ropades upp. Vi skulle bli antingen etta eller tvåa i Driva Egets tävling Affärschansen. Det var dags att avslöja för mina stolsgrannar att jag aspirerade på att ta hem tävlingen.

Nervöst tog jag mig upp på scenen ovetandes om utgången. Känslan då Sven Hagströmer sedan deklarerade mig som vinnare är obeskrivlig. Jag kom mig inte för att håla något tacktal, men eftersom jag är en drömmare hade jag faktiskt förberett några rader som jag gärna delar med mig av nu i stället.

Först och främst skulle jag vilja citera den amerikanska skådespelaren Kevin Spacey.

”If you have been successful in life, then it’s your obligation to spend a great amount of time, sending the elevator back.”

Citatet sammanfattar ganska bra hur jag ser på entreprenörskap och livet i stort. Jag är så otroligt glad för allt stöd jag har fått i utvecklingen av Snorisarna. Det är min intention att så fort jag får möjligheten, själv få skicka ned hissen.

Tack mamma för att du gjorde mig hypokondrisk då du åkte in med mig till sjukhuset stup i kvarten. Ironiskt nog har den erfarenheten varit väldigt viktig i utvecklingen av Snorisarna. För en stor del av affärsidén bygger på att avdramatisera och avleda barn som ska ta medicin. Utan dig hade jag aldrig nått så långt.

Anders Andersson, stort tack för att du gav mig chansen att få vara med i denna fantastiska tävling. Tack!