Hitta din passion del 1

Mohammed Said

Publicerades: 26 maj, 2015

Du känner säkert någon som bestämt sig för att gå ner i vikt, förresten vem vill inte göra det idag? Men trots att nästan alla bestämmer sig för att gå ner i vikt är det väldigt få som lyckas med det. Jag har tränat på gym under tolv år och känt många som velat gå ner i vikt och skaffa sig en snygg kropp. Många börjar med att ha ett tydligt mål och det är att gå ner i vikt. Sedan börjar man träna med stor motivation men efter ett tag händer något märkligt. Man slutar träna varje dag, man orkar inte gå till träningen och man tappar sin målsättning och motivation.

Efter ett tag är man tillbaka till gamla mönster igen. Det är lätt att sätta upp mål, varje dag sätts tusentals om inte miljontals mål upp. Men hur många blir uppnådda? Hur många av de som sätter upp sina mål når dem i slutändan? Jag vill påstå att väldigt få lyckas. Jag trodde hela tiden att talangen är en viktig grundsten för att lyckas med allt möjligt. Men nyligen insåg jag något annat. Förra veckan satt jag och min bästa polare hemma hos honom och diskuterade vad han skulle göra med sitt jobb. Han visste varken om han ska studera vidare eller fortsätta jobba. Eller kombinera båda två.

Jag försökte hjälpa honom hitta sin talang och han är som många andra idag, har svårt att hitta sin passion och vilket område hans talang finns. Jag pratade med honom om talang och hur han ska hitta sin passion och vad han brinner för, för att sedan kombinera det med andra egenskaper. Jag kom på att talangen är viktig men självdisciplin är mycket viktigare. Du kanske inte håller med mig! Jag hade själv tyckt att det inte stämmer om jag läste detta för några veckor sedan. Men idag är jag övertygad om att med självdisciplin kan vem som helst komma långt i livet.

Låt mig förklara varför självdisciplin är viktigare än talang. Idag finns det många människor som har talang men de gör inget åt det. De investerar inte tid i att utveckla sin talang. Jag tror egentligen att självdisciplin är en av grunderna som skiljer de som blir framgångsrika från de som står och stagnerar. Jag ser duktiga människor varje dag men de gör inget åt sin talang. Du kanske är riktigt bra på att lära andra men tar aldrig steget för att börja föreläsa.

Du kanske har förmåga att skriva nästa Harry Potter-romanen, men saknar självdisciplin och hittar på ursäkter för att inte skriva den. Förmodligen behöver vi alla lära oss mer om disciplin och hur vi kan dra nytta av den. Du behöver disciplin för att klara av att nå dina mål, utan disciplin kan du aldrig fortsätta hela vägen för det kommer alltid finnas hinder i vägen och distraktioner som hindrar en från att nå målet.