Hitta din passion del 2

Mohammed Said

Publicerades: 7 oktober, 2015

Har du hittat din passion och vet vad du brinner för? Bra, men om du inte vet så är det några frågor du bör ställa dig själv för att hitta det du vill:

–         Vad gillar du att göra på din fritid?

–         Vad läser du när du har extra tid?

–         Vad behöver du arbeta med för att kunna vakna varje dag ur sängen utan att behöva en väckarklocka?

–         Om du fick 10 miljoner idag, vad är det första du skulle göra i morgon?

Låt mig berätta för dig om ”Mircle Man” som har hittat sin passion och accepterat sig själv och förvandlat sitt handikapptillstånd till en av hans starkaste sidor och blivit en internetnationell föreläsare och författare. För runt 30 år sedan föddes en liten baby vid namn Nick Vujicic i Melbourne, Australien. Det var en chock för hans föräldrar, eftersom han var utan armar och ben. Trots att han var utan ben och hade inga armar gjorde hans föräldrar allt för att han skulle kunna gå i skolan och ha samma förutsättningar som andra barn.

Han hade inte många vänner, men som tur var hade han en syster och bror som båda fick agera både syskon samt bästa vänner. När Nick var vid åtta års ålder kunde han inte se ett ljus i livet och han blev deprimerad. När han var nio år gammal, bestämde han sig för att ta livet av sig genom att dränka sig i ett badkar men efter ett par försök insåg Nick att han inte ville lämna sin familj, och han ville stanna hos dem och försöka leva ett normalt liv.

När Nick var tretton år gammal skadade han sin fot som han använder många gånger för att skriva, anteckna och simma. Nick insåg efter denna händelse att han borde vara mer tacksam för hans lilla förmåga och mindre fokuserad på sitt funktionshinder.

När han blev äldre och vid sjutton års ålder blev han övertalad av vaktmästaren i skolan om att börja tala om sin tro och vilja inför andra elever i skolan. Nick började tala om sitt liv framför tiotals elever som blev sedan till hundratals elever. Första gången han talade inför dem skakades hans knän i tre minuter och han var väldigt nervös. Många flickor grät och en hel del pojkar kämpade för att hålla ordning på sina känslor. En av flickorna som satte sig fram räckte upp handen och sa ”jag är så ledsen att behöver avbryta, men kan jag komma upp och krama dig” Flickan kom upp och kramade honom framför alla och viskade i hans öra, ”Tack, tack, tack, ingen har någonsin sagt till mig att de älskade mig och att jag är vacker som jag är”.

Nick berättar i sin bok ”Liv utan gränser” att det var hennes tacksamhet som inspirerade honom och fick honom att åka över 44 länder och föreläsa över 2000 gånger. Han insåg att vi all behöver kärlek och hopp och att han var i en unik position där han kunde dela med sig till andra människor runt om i världen. Så mina vänner, jag hoppas verkligen att den här storyn om Nick kommer att inspirera er ännu mer. Vem du än är, var du kommer ifrån och vad du sysslar med idag så hitta din passion, tro på dig själv och skapa din framtid.